06.04.2015г. | 08:21ч.
160 СГРАДИ В ГАБРОВО ОТГОВАРЯТ НА КРИТЕРИИТЕ ЗА БЕЗПЛАТНО САНИРАНЕ

От Програмата за обновяване на жилищните сгради ще спечелят тези градове, в които хората успеят максимално бързо да постигнат пълно съгласие за сдружаване и участие.


Това казва пред вестник "100 вести" Таня Христова, кмет на Габрово. Тя призовава "Да обновим домовете си и променим облика на Габрово".

Близо 160 са сградите на територията на нашия град, които напълно отговарят на критериите за получаване на 100% финансова подкрепа по програмата за обновяване на жилищата, става ясно от информацията, която Таня Христова споделя.

Изданието отделя място за празника Цветница.


Емблемата на българския танц Геньо Генев лично поведе хорото за Цветница, което се изви вчера по обяд в центъра на Габрово. Пъстро, усмихнато и с настроение допълниха празника и изпълненията на габровския Духов оркестър.

Цветница в габровския храм „Света Богородица“. Протоиерей Руслан Личев – архиерейски наместник на Габровска духовна околия, миросва президента на фирма „Проектстрой - Петър Петров“, който му обещава да помогне за изграждането на нов храм „Св. Дамаскин и Онуфрий Габровски“ в Младост.

Последно видео

Последно аудио

Прочети още

 
Култура ON-AIR се финансира от програма Култура на Община Габрово.
Проектът се реализира от фондация Граждански форум.