16.06.2015г. | 12:56ч.
55 ОБЕКТА ЩЕ БЪДАТ ПОКАЗАНИ В ПРОЕКТА НА РБ "АПРИЛОВ - ПАЛАУЗОВ"

Проектното предложение „Познатото и непознато Габрово: на фокус” на Регионална библиотека „Априлов - Палаузов” – Габрово в партньорство с Регионален исторически музей - Габрово, ИМКА – Габрово и ХГ„Христо Цокев“ получи финансиране по Програма „Култура“ на Община Габрово за 2015 г.


Проектът има за цел популяризиране на архитектурното и културно-историческо наследство на града сред местната общност и потребителите на интернет в страната и чужбина.

Предвижда създаване на електронен масив от снимкова и фактографска информация за 55 обекта в град Габрово, която ще може да се ползва, както на място в отдел „Краезнание“ на библиотеката, така и чрез отдалечен, безплатен и неограничен достъп чрез сайта.

В проекта са заложени издирване и систематизиране на фактографска информация за обектите, тяхното заснемане от доброволци при РБ „Априлов-Палаузов“ и ИМКА – Габрово и представянето им във виртуален албум.

Проектът завършва през есента с изложба в Художествена галерия „Христо Цокев“, а създаденият от доброволците виртуален албум ще бъде публикуван на сайта на библиотеката и предоставен на училищата в Габрово на електронен носител.

Общата стойност на проекта е 1700 лв.

Последно видео

Последно аудио

DarikNews.bg
Автор: DarikNews.bg

Брой публикации: 17 аудио, 4 видео, 47 новини

Виж всички публикации на автора »

Прочети още

 
Култура ON-AIR се финансира от програма Култура на Община Габрово.
Проектът се реализира от фондация Граждански форум.