KulturaBg - logo

АНГЕЛ ИВАНОВ РАЗКАЗВА ИСТОРИИ ЗА КРАЧЕЩИЯ МЕЖДУ ФИЗИЧЕСКОТО И ДУХОВНОТО ЧОВЕК

Премиерата на дебютната книга на Ангел Иванов – сборник с разкази „Техническа проверка”, ще се състои на 10 януари (четвъртък) от 18:30 часа в зала „Минчо Мончив” на Художествената галерия „Христо Цокев".


Книгата ще представи литературният, музикален и кино корифей; „небрежният енциклопедист", както го нарича в един свой текст самият Ангел Иванов; онзи, за когото дори Животът е jam session – Цветомир Цанков, или просто Цецо Джаза.

В „Техническа проверка” са събрани истории за пътя към Пътя, или за крачещия между физическото и духовното човек. Родният град на Ангел Иванов – Габрово, е вдъхновил някои от разказите в книгата.
 

Ангел Иванов е роден в Габрово през 1988 г. Възпитаник е на Национална Априловска гимназия – първото новобългарско светско училище от 1835 г., чието Източно крило е построено от неговия пра-пра-праотец уста Продан Колев. Преминава през всички детско-юношески формации на местния футболен отбор „Янтра”. Играе още Футзал и Плажен футбол в отбора на Мони, с който става държавен вицешампион на пясъка през 2006 г. В един момент обаче разбира, че не е достатъчно добър, отказва се от топката и завършва „Журналистика“ в СУ „Св. Климент Охридски“. Той е един от създателите на студентското радио „Реакция“.
 
Няколко години е телевизионен сценарист, предимно в „Ку-Ку Презареждане“ и „Господари на Ефира“. И досега пише в различни печатни и онлайн медии, сред които списание „Джамборе“, сп. „Мениджър“, Webcafe, Actualno, КлинКлин, портал Православие.бг, Кинематограф.бг и др.
 
Работил е още като наемник и надничар в завод за метали, рецепционист в хижа, гардеробиер в НДК, пазач в склад за топло и хидроизолации в ЖК „Люлин” 3 и копирайтър на свободна практика.
 
Пътувал е на автостоп из България, Балканите, Европа и Азия. Бил е пилигрим на Божи гроб, из Светите земи и Света гора Атон (няколко пъти). Част от тези многобройни пътувания са описани в настоящия сборник. Признава, че се опитва се да бъде православен християнин, но невинаги му се получава. Споделя, че би искал да се завърне там, където никога не е бил, но обикновено се чувства като състезател по спортно ориентиране, който се е загубил в хотела след закуска, преди старта на надпреварата.

Сборникът с разкази „Техническа проверка“ е неговата дебютна книга, която съдържа текстове, писани през последните 12 години.
 
Гостите на събитието ще имат възможност да си закупят книгата на място с намаление от коричната ѝ цена: вместо 14 – 12 лева.
Сподели
ТИХОМИР ЦЪРОВ
Автор: ТИХОМИР ЦЪРОВ

Брой публикации: 224 аудио, 150 видео, 358 новини

Всички публикации на автора »

Прочети още