KulturaBg - logo

„Да даваш за изкуството и да черпиш от него винаги си заслужава!“, убедени са основателите на Tetradkata.com

На 30 ноември платформата за литература, изкуство и култура Tetradkata.com навърши 3 години. Във връзка с годишнината нейните създатели – Иван Хр. Христов, Калоян Христов, Лъчезар Йорданов и Габриела Христова, са подготвили няколко изненади за своите читатели.


„Поетичен календар 2021“, който съвсем скоро ще излезе от печат. В него са поместени 12 стихотворения от съвременни български автори – Ива Спиридонова, Иван Христов, Теодора Тотева, Георги Гаврилов, Петър Чухов, Яна Вълчева, Симеон Аспарухов, Невена Борисова, Петя Цонева, Ана Цанкова, Боряна Богданова, Атанаска Илинчева. Голяма част от текстовете са писани специално за настоящия календар. Дизайнер на изданието е Петя Суванджиева.

Предстои коледна томбола, чрез която читатели на „Тетрадката“ ще се сдобият с най-новите съвременни заглавия.

В първите месеци на следващата година ще излезе от сборникът „Избрано 2017-2019. Tetradkata.com“. В него намират място непубликувани и публикувани произведения (структурирани в раздели „поезия“ и „проза“) от авторите, включени в сайта през периода 2017-2019 г. Подбрани са също и интервюта с популярни писатели, дадени специално за екипа на „Тетрадката“. Изданието надхвърля 200 страници. Негови съставители са Иван Хр. Христов, Калоян Христов и Лъчезар Йорданов. Коректор е Владилена Катевска. Отзиви за книгата са написали поетесата Маргарита Петкова и проф. д-р Иван Иванов от СУ „Св. Климент Охридски“. Корицата отново е дело на Петя Суванджиева. Книгата ще излезе с марката на Издателство „Тетрадката“.

Екипът на „Тетрадката“ благодари на своите читатели и спомоществователи!  


Tetradkata.com е интернет платформа за литература и изкуство. Създаден на 30 ноември 2017 година, сайтът предлага на читателите богато съдържание от поетически, белетристични, есеистични, езиковедски текстове, както и рецензии на нови филмови заглавия, ревюта на книги, преводи на художествени произведения и др. Основна цел на „Тетрадката“ е да побира в „страниците“ си текстове от разнообразни жанрове и стилове, да представя творци от българската културна сцена.


За да популяризира литературата на българското съвремие, Tetradkata.com изпълнява функцията и на медия, отразяваща литературни четения, представяния на книги, срещи с писатели и инициативи, които имат значение за развитието на културата.

Паралелно с публикационната дейност екипът на Tetradkata.com организира литературни събития в страната.

„Да даваш за изкуството и да черпиш от него винаги си заслужава!“, убедени са основателите на сайта. Иван Хр. Христов, Лъчезар Йорданов и Калоян Христов създават и изпълват със съдържание Tetradkata.com. Администратор на сайта е Габриела Христова.
Сподели
ИВАН ХРИСТОВ
Партньор: ИВАН ХРИСТОВ

Брой публикации: 9 аудио, 2 видео, 15 новини

Всички публикации на автора »

Прочети още