14.11.2014г. | 08:11ч.
КРАСОТАТА НА ГАБРОВО СИ ЗАСЛУЖАВА ДА СЕ ВИДИ


     Община Габрово е привлекателна туристическа дестинация, заяви Таня Христова      

Всички снимки към публикацията са на "Виж Габрово", facebook

„Освен красивата природа, на територията на нашата община се намират едни изключително интересни туристически обекти и всички, които изберат Габрово като дестинация, ще могат да посетят различни културни и интересни места. Тук става въпрос за архитектурно-етнографски комплекс „Етър”, за архитектурно-историческият резерват „Боженци", които освен че предлагат възможност за различни преживявания, разполагат и с хотелски бази”, подчерта тя, цитирана от Фокус.

На територията на Общината се намира и местността „Узана”, която е традиционно предпочитана по време на декемврийските празници от различни посетители. Това е една местност, която е на 20 километра от Габрово и е географският център на България.


„Има и различни хотелски и туристически бази, а това, което задължително трябва да посетят хората, когато дойдат в Габрово, е туристическият информационен център, с който разполагаме от няколко седмици”, посочи Христова. По думите й, той се намира в една изключително интересна и привлекателна зона на града, където може да се получи пълна информация за различните туристически обекти. Кметът препоръча посещение на първия интерактивен музей на Индустрията в Габрово, който се намира в центъра на града. Това е един нов музей, който общината е създала с подкрепата на европейски проект.

По думите й в община Габрово има много интересни места, които могат да дадат едно вълнуващо преживяване, което да бъде съчетано с приятни условия в ресторантите и в механите. „Съвсем на близо до „Етъра” се намира и Соколският манастир, което също е уникално място и то ще допълни преживяванията на гостите. До края на месеца ще бъде открит и един нов хотел”, допълни Таня Христова.


Още снимки, които показват красотата на Габрово - www.facebook.com 

Последно видео

Последно аудио

ТИХОМИР ЦЪРОВ
Автор: ТИХОМИР ЦЪРОВ

Брой публикации: 206 аудио, 55 видео, 313 новини

Виж всички публикации на автора »

Прочети още

 
Култура ON-AIR се финансира от програма Култура на Община Габрово.
Проектът се реализира от фондация Граждански форум.