10.11.2014г. | 15:55ч.
ТВОРЧЕСКО ГАБРОВО КАНИ НА СРЕЩА В ГРАДИНКАТА ДО БИБЛИОТЕКАТА

Клъстер Творческо Габрово кани четящите и пишещите, мислещите и чувстващите, скучаещите и забавляващите си или просто любопитните да разберат що за покана е това, на 11 ноември от 12:00 часа в градинката до Регионална библиотека "Априлов-Палаузов" и Национална Априловска гимназия.


Известният габровски скулптор Адриан Новаков и Клъстер Творческо Габрово ще представят резултатите от проекта "ЧЕТИ. АРТ елементи за нова градска визия", финансиран от Програма Култура на Община Габрово. Този път резултатите са от онези, които можеш да видиш, да пипнеш и дори да седнеш на тях, но в същото време са и от онези, които те карат да се замислиш, да мечтаеш, да споделяш. Монолитни и витални, материални и духовни, възможно ли е да са събрани в едно, а да значат толкова много и различни неща?

Новата артистична творба на Адриан Новаков ще претвори пространството между знаковите за града библиотека и гимназия и то не за час или ден, а за винаги. Или поне до тогава, докато пейките от бронз и дърво ни събират като букви в дума, или като думи в книга. До тогава, докато желанието ни да споделяме мислите и мечтите си, да си разказваме истории, да пишем писма, да разлистваме себе си, да съчиняваме наново града си, е живо.

Проектът на Клъстер Творческо Габрово ни дава още един шанс да осъзнаем колко мощ се крие в книгите и заедно с това ни провокира само с една дума: " ЧЕТИ", да надникнем дълбоко в себе си, да бъдем заедно по различен начин, да извървим нови пътеки, да преоткрием нови светове, да подарим знание на децата си, мъдрост на себе си, вяра на приятелите си.
Ако искаш да си един от първите, седнал върху книга с книга в ръка, четящ от книгата на някого и пишещ своята нова книга, ела на 11 ноември в 12 часа, в градинката до Регионална библиотека "Априлов-Палаузов" и бъди сигурен:

че Ти си важен точно в този момент
че Ти си част от най-интересната книга
че Ти можеш да поставиш едно прекрасно начало
че Ти трябва да участваш,
а до тогава - ЧЕТИ!

Последно видео

Последно аудио

ТИХОМИР ЦЪРОВ
Автор: ТИХОМИР ЦЪРОВ

Брой публикации: 214 аудио, 60 видео, 322 новини

Виж всички публикации на автора »

Прочети още

 
Култура ON-AIR се финансира от програма Култура на Община Габрово.
Проектът се реализира от фондация Граждански форум.