KulturaBg - logo

Фенове: „Браво, Християн Стоянов, голям си“

Емоционални реакции по повод успеха на Християн Стоянов, който снощи спечели сребърен медал от Параолимпийските игри на 1500 м в клас Т46.

Svetozar Gatev

„Браво, Hristiyan Stoyanov, голям си!“

Kristiyan Yankov

„Още един вицепараолимпийски шампион за България! Браво Хрис! Мъжка битка последните метри и много малко не достигна за златото! Успех, момче!“ 

Елена Илиева

„Моята гордост!“ 

Денислава Борисова

„Браво, Хрис!“

Efo Efremov

„Християне, ти си спортната гордост на Факултета по журналистика. Като мой дипломант ти казвам, че вече взе най-важната диплома в живота си! Честито, приятелю!“

Християн Стоянов донесе втория медал за България от Параолимпийските игри в Токио. След като вчера Ружди Ружди спечели сребърен медал в тласкането на гюле в категория F55, тази нощ Стоянов също грабна среброто на 1500 м в клас Т46.

Световният шампион в тази дисциплина направи силно бягане, но малко не му достигна да завоюва златото. Той водеше почти през цялата последна обиколка, но във финалните метри силите му го напуснаха и той позволи на руснака Александър Яремчук да го изпревари и да спечели олимпийската титла с време 3:52.08 минути. Българинът завърши с време 3:52.63.

Бронзовият медал пък остана за представителя на Уганда Дейвид Емонг, който завърши с личен рекорд от 3:53.51 минути.

Все пак 23-годишният Стоянов подобри сериозно постижението си от Олимпийските игри в Рио 2016, когато остана на 7-ото място в тази дисциплина.

Сподели
ТИХОМИР ЦЪРОВ
Партньор: ТИХОМИР ЦЪРОВ

Брой публикации: 264 аудио, 222 видео, 416 новини

Всички публикации на автора »

Прочети още