01.06.2015г. | 08:09ч.
ЦАР СИМЕОН ІІ ВРЪЧВА МЕДАЛИТЕ НА ПОБЕДИТЕЛИТЕ В ЦВЕТНА ОЛИМПИАДА

Днес от 18:30 часа в Народния театър "Иван Вазов" в столицата ще бъдат наградени националните победители в "Цветна олимпиада" 2014/2015 г.

В нея се включиха ученици от 8 до 12 клас, а до финала достигнаха представители на Габрово, Видин, Велинград, Хасково, Благоевград, Враца, Ямбол, Велико Търново, Добрич, Силистра, Ямбол, Карнобат, Варна, Монтана, Сандански, Димитровград, Хайредин и Дупница.

Негово Величество Цар Симеон II ще връчи медалите на отличилите се ученици по български език и литература.

Церемонията ще бъде съпроводена и от празничен концерт по случай Международния ден на детето.  

Организатори на проявата са Сдружение "България си ти!". Проявата  ще бъде със специалното участие на Детския радиохор на БНР, Бобо, Боби Ваклинов и Влади Василев, Гергана Стоянова, Деси Бакърджиева, Елица Тодорова, Жана Бергендорф, Ивайло Захариев, Калин Врачански, Сантра, Печенката. 

Йорданка Фандъкова, кмет на Столична община, подкрепя проявата. А почетни гости ще бъдат  Омбудсманът Константин Пенчев, председателят на БАН акад. Стефан Воденичаров, представители на ръководството на СУ „Св. Климент Охридски“. 

В програмата ще участват и млади таланти, които ще поздравят своите връстници в Деня на детето.
Националните победители „мериха“ знания по български език и литература, английски, немски и френски езици, математика и информационни технологии. Първенците са по пет от всяка от дисциплините. 

Учениците се състезаваха едновременно в цялата страна в националния онлайн кръг на „Цветна олимпиада“ в края на април. Всички те са победители на областния етап на „Цветна олимпиада“, в който се включиха хиляди участници. 

Целта на „Цветна олимпиада“ е да се мотивират учениците към усвояване на нови знания и по-високо ниво на образование, чрез съревнование по съответните дисциплини.   „Цветна олимпиада“ е в Националния календар на Министерство на образованието и науката за извънучилищни дейности и се организира в партньорство с БАН, СУ „Св. Климент Охридски“ и Асоциацията на учителите по български език и литература. 

Участието на учениците в „Цветна олимпиада“ е доброволно и безплатно.

Други прояви, свързани с празника на детето Първи юни

По повод Международния ден на детето, Регионален исторически музей – Габрово организира безплатно за всички деца игри и забавления.
Музеят ще зарадва малчуганите с различни занимания, свързани с историята на града:
1 – Игра – пъзел  „Открий съкровището“
2 – Габровска кръстословица за деца
3 – Игрословица
4 - Рисунка на тема „Моето  любимо място в Габрово“
5 - Беседа пред проект  „Експозиция Каменна пластика  на открито“
Забавленията за деца започват в 09:00 часа и продължават до 18:00 часа в сградата на РИМ-Габрово на ул. "Николаевска" №10!

Последно видео

Последно аудио

ТИХОМИР ЦЪРОВ
Автор: ТИХОМИР ЦЪРОВ

Брой публикации: 202 аудио, 46 видео, 310 новини

Виж всички публикации на автора »

Прочети още

 
Култура ON-AIR се финансира от програма Култура на Община Габрово.
Проектът се реализира от фондация Граждански форум.