17.12.2014г. | 13:40ч.
БОБ ОТ БЕЛИЦА, ПЕСТИЛ, ХЛЯБ С КВАС И ДРЕХИ ОТ ВЪЛНА - АТРАКЦИИТЕ НА СЕЛСКИЯ МОЛ

Червен боб от Белица, който бе представен в рамките на „Терр мадре” в Торино, ще бъде част от аткракциите на третото издание на Селски мол в Габрово. Набиращата популярност проява е на 22 декември в мол Габрово. Ще бъдат представени още храна и козметика от пчелни продукти, габровски шоколад (пестил), хляб с квас и дрехи от вълна.


Жени от село Жълтеш ще предложат на посетителите изплетени от тях терлици и калци, продажбата, на които набира популярност в страната.
Според организаторите, на културата не бива да се гледа само като на художествена изяви.

„Ние гледаме на културата като на част от живота – култура на хранене, отношение към земята. Селският мол има за цел да прокламира художесдтвените достижения на малките общонсти, каквито вече се формират в малките населени места на общината. Те няма друга възможност за изява в града и този шанс им дава Селския мол. Така се разширява и формата на читалищната дейност - от художествена самодейност към културно, социално и духовно общуване”.


Някои от продуктите
ПЕСТИЛ - произведен от 100% сини сливи сорт караджейка, със сертификат за био продукт, без добавена захар, богат на много витамини и минерали. От скоро в световния каталог на уникалните храни от цял свят! The ark of taste.
РОДОПСКИ БОБ от Белица - сладък, с фина люспица, докато включиш котлона - уврял!

 

Последно видео

Последно аудио

ТИХОМИР ЦЪРОВ
Автор: ТИХОМИР ЦЪРОВ

Брой публикации: 206 аудио, 55 видео, 313 новини

Виж всички публикации на автора »

Прочети още

 
Култура ON-AIR се финансира от програма Култура на Община Габрово.
Проектът се реализира от фондация Граждански форум.