29.01.2016г. | 15:36ч.
ВАКАНЦИЯ В БИБЛИОТЕКАТА

От 1 до 5 февруари в Детски отдел на Регионална библиотека"Априлов - Палаузов" от 10:00 до 12:00 часа, безплатно за всички регистрирани читатели ще се провеждат занимания за подрастващи.


Предложенията за ваканцията:

1 февруари (понеделник)

„Да творим с Бърборино" - занимания с макети от списание „Бърборино" за развиване на творческите способности на децата на възраст от 6 до 13 години. Целта на заниманията е чрез работните макети малчуганите да развият своите умения и сръчност. Малките ученици получават първите си уроци по композиция, пропорции, знания за цветовете.

2 февруари (вторник)

„Забавна математика" - задачи-игри за събиране и изваждане на числа, разгадаване на логичeски рeдoвe, търсене на прeдмeти eднaкви пo фoрмa, пo гoлeминa или пo цвят, разкриване на рaзлики за децата от 6 до 13-годишна възраст.

3 февруари (сряда)

„Опознай света" - занимания с детски енциклопедии за животните и растенията, за Космоса, за Земята - произход, континенти, океани, древни култури, образователни игри със столици и държави. За децата от 6 до 14-годишна възраст.

4 февруари (четвъртък)

„Пъзел нареди - приказката разкажи" - подреждане на детски пъзели от класически приказки, с цел поощряване на логическото мислене и координацията при децата от 6 до 13 години.

5 февруари (петък)

„Първи стъпки с  Power Point - образователна игра в помощ на учениците за запознаване с основните понятия, знания и умения за създаване на презентация. Включените практически задачи позволяват на децата да проявят творческо въображение.

Последно видео

Последно аудио

Прочети още

 
Култура ON-AIR се финансира от програма Култура на Община Габрово.
Проектът се реализира от фондация Граждански форум.