KulturaBg - logo

27.05.2016г. | 16:49ч.ДОКУМЕНТАЛНИЯТ ФИЛМ „24 ЧАСА" С ПРЕМИЕРА В ГАБРОВО

След премиерата в рамките на 20-то издание на СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ, документалната лента „24 часа" на режисьора Кирил Станков ще бъде показана пред габровската публика и гостите на града на 30 май, понеделник, от 18, 30 часа в зала „Възраждане".


Филмът разказва пет човешки истории, всяка една заснета за 24 часа. Героите са хора от днешна България - млад бизнесмен, особняк, живеещ сам в планината, двойка пенсионери от българско село, пилот-парапланерист, и семейство, което се бори с особено предизвикателство всеки ден.

Случващото се на екрана допълва музиката на Васко Кръпката.

„24 часа" е филм за любовта, успеха, щастието, приключенията, мъката и болката - всички онези неща, които правят живота толкова изключителен!

Режисьор, сценарист и продуцент на филма е Кирил Станков, жител на дряновското село Ганчовец, където от няколко години организира малък, неформален фестивал на игралното, документалното и анимационно кино. Познат е и като инициатор на ежегодното събитие „Ракия - Магия".

Кирил Станков е роден през 1969 в София. През 1996 завършва „Филмова и телевизионна режисура" и „Продукция" във Факултета по изкуства на Тел-Авивския университет, Израел.

В периода 1994-2002 режисира един късометражен и четири документални филма, работи и като помощник-режисьор, помощник-оператор и редактор в няколко телевизионни и филмови продукции. През 2012 -та излиза дебютният му филм „Джулай", на който той е и сценарист.

Премиерата на филма в Габрово се осъществява с партньорството на Община Габрово. Входът за прожекцията е свободен.

Прочети още