KulturaBg - logo

21.01.2016г. | 14:10ч.ЕДНА ЗИМНА ПРИКАЗКА ОТ СНИМКИ

"Зимата пак ни изненада", тези думи звучат в радиоефира и от телевизионния екран, изписват ги над статии със стресираща информация журналисти, целящи да предизвикат тръпка сред читателите на вестници или интернет сайтове.


Обаче, зимата може да бъде и тръпка на радост, добро настроение, позитивни емоции. Колко добър пример за подражание са децата, а? И колко щастливи се чувстват през зимата.

Добро настроение създава на минувачите в Габрово Снежен човек, който може да видите, преминавайки по тротоара срещу Консултативна поликлиника.


Още информация по темата:


На 18 януари се празнува международния ден на снежния човек. Идеята за рождения ден е на германския колекционер Корнелиус Граетц. Датата е избрана, защото единицата символизира метлата, а осмицата – тялото на снежния човек.

Сведенията за създаването на първия снежен човек остават твърде неясни и непълни. Въпреки това Боб Екстайн, автор на книгата „Историята на снежния човек“, споменава за наличието на подобни снежни скулптури още от средновековието.

Той се позовава на различни изображения намерени в европейски музеи, галерии и библиотеки. Най-ранните сведения за наличието на снежен човек, които Екстайн успява да намери са в библиотеката „Koninklijke“ в холандския град Хага в творбата „Book of Hours“, която датира от 1380 г.


Да, зимата може да бъде много красива, както показват снимки, правени на 19 януари в околностите на Габрово

ТИХОМИР ЦЪРОВ
Автор: ТИХОМИР ЦЪРОВ

Брой публикации: 216 аудио, 80 видео, 325 новини

Всички публикации на автора »

Прочети още