16.06.2016г. | 14:08ч.
ЕМО „ЕТЪР” Е ЕДНО ОТ 50-ТЕ АТРАКТИВНИ МЕСТА, КОИТО ЧУЖДЕНЦИТЕ МОГАТ ДА ОТКРИЯТ В БЪЛГАРИЯ

Етнографски музей на открито „Етър” (ЕМО „Етър”) е едно от 50-те атрактивни места, които чужденците могат да открият в България. Музеят, единствен по рода си у нас, бе включен в книгата „50 secret places to discover in Bulgaria”, предназначена за чужденци. Такова описание не предлага нито един пътеводител.


Подарете тази книга на приятел чужденец и ще му дадете най-ценното – мечта за пътешествия из тайните местенца на България.

Освен Етнографски музей на открито „Етър”, в книгата са включени още няколко обекта от региона - Интерактивен музей на индустрията, Музей „Дом на хумора и сатирата”, пещерата „Бачо Киро” до Дряново и крепостта „Хоталич” край Севлиево.
 
Книгата представя също така малко известни за чужденците, но много атрактивни места в България, с които можа да се запознаете тук.
 
Пътеводителят „50 secret places to discover in Bulgaria” е различен от всичко, което е излизало на английски за България досега. Всички прекрасни скътани местенца в него са открити, заснети и разказани от местни хора, защото те знаят най-добре.


Някои от местата са такива, за които дори и българите не знаят. Изданието съдържа легенди, истории, любопитни факти, съвети, подробни упътвания, gps координати, идеи за близки обекти.
 
Освен интересна и полезна информация, в пътеводителя са скрити и няколко предизвикателства, които ще направят пътуването по-забавно и ще помогнат на всеки чужденец да разбере повече за България.