KulturaBg - logo

Заповядайте в новооткритата Билкопродавница на музей „Етър“!

Билките са ароматни, здравоносни, благодатни. За всеки кожен проблем – предлагаме мехлем! С габровския шоколад няма да усетиш глад! Био меденката с лимец, бързо става твой любимец! За децата шоколади, за жените пък помади. От натуралните сапуни ще останеш ти без думи. Те вървят и с шампоан – ароматен и голям.


В музей „Етър“, след близо петгодишно прекъсване, отново работи Билкопродавница. Разположена на стотина метра от главния вход, тя е първия търговски обект, който посреща посетителите. Освен билки, се предлагат различни видове натурални продукти – хранителни и козметични. Билкопродавницата и пространството около нея ще се използват за работилници, в които публиката да бъде активен участник. Първата е още на 7 април, петък, и в нея ще се включат шестнадесет деца. На Цветница, 9 април, от 11:30 до 13:30 всеки посетител може да си направи натурален сапун, с помощта на музейния аниматор Елена Минковска. Тя и Анна Александрова са ангажирани с обслужването на Билкопродавницата.

Елена Минковска е привлечена от идеята да се популяризират и предлагат билки и билкови продукти на туристите още с първото събитие, което организира за музей „Етър“ – Еньовден през 2016 година. Елена толкова се увлича по идеята, че сама започва да се обучава от най-добрите билкарки, свързани професионално с музея. С времето разширява познанията си и придобива практически опит с участие в различни демонстрации.

Няма как посетителят да не се спре в Билкопродавницата, когато посещава музей „Етър“. Там го очаква интересно преживяване, разказ за билките и тяхното значение за здравето на човека, информация за билкарството като начин на живот.

„Огледай се – занаятите са навсякъде! Направи сапун, уникален по форма, цвят и аромат, с грижа за твоето здраве и красота! Работилница „Занаятчийски сапун за твоето ежедневие“, която се провежда на 9 април е част от инициативата „Европейски дни на художествените занаяти“ и е безплатна за посетителите“. 

Сподели
ТИХОМИР ЦЪРОВ
Партньор: ТИХОМИР ЦЪРОВ

Брой публикации: 264 аудио, 225 видео, 418 новини

Всички публикации на автора »

Прочети още