KulturaBg - logo

Здравейте, приятели! Казвам се Радумко


Здравейте, приятели! Казвам се Радумко и съм дясната ръка на педагога в музей „Етър“. Както знаете, дясна ръка означава първи помощник. Много послания са заложени в името ми. Радост. Дума. Ум. И…дум, което показва, че съм малко шумен. Но пък смятам да съм част от музей на открито – „Етър“, така че това не е проблем. Нямам само един кръстник. Радумко се роди от предложенията на много хора. Радко, Радул, Раздумко – това са най-близките имена до Радумко, с които приятели на музей „Етър“ във Фейсбук предложиха да ме кръстят.

Назови ме с моето име

Журито реши, че нито една от идеите не отговаря в пълна степен на моята същност. Защото аз нося радост, но това не е всичко. Говоря доста, но с това не се изчерпват нещата. Думата ми тежи, умен съм, но усетя ли несправедливост – не се замислям много-много и „изДУМвам“ думи, които удрят право в целта. Надявам се името ми Радумко да ви харесва. Вероятно има и такива, които не биха одобрили, но вярвам, че с времето ще свикнат. Какво пък? И аз може да не харесвам някое име, нали така?
Ние ще се срещаме често.

Аз – Радумко, ще присъствам на все повече места в музей „Етър“. Ще се виждаме на изложби, във външните пространства – буквално навсякъде. Защото излъчвам положително настроение, което споделям с готовност.

Благодаря на всеки от участниците в инициативата да ми бъде избрано име. И след като съм кръстен, кандидатствах за работа в музей „Етър“ и вече имам официален професионален ангажимент.

ЖИТЕЙСКАТА ИСТОРИЯ (АВТОБИОГРАФИЯ, CV) НА РАДУМКО


Адрес: България, Габрово, п.к. 5300, ул. „Ген. Дерожински“ 144 или накратко – музей „Етър“

Електронна поща: radumko@etar.bg

Социална мрежа: ЕТЪР - Музеен детски център / ETAR - Museum's Children Center

Пол: Е, това се вижда и с просто око!

Дата на раждане: 25.07.2019 г.

Зодия: Лъв

Националност: Аз съм българче. Обичам наште планини зелени, българин да се наричам – първа радост е за мене.

Позиция, която заемам: Дясна ръка на педагога в музей „Етър“

Трудов стаж: Тепърва предстои да бъде натрупан

Умения и компетенции: Умен, разумен, носещ радост и изпълнен с особена, нехарактерна за нашето съвремие скромност (която обаче рядко проявявам)

Майчин език: „Родна реч, омайна, сладка, що звучи навред край мен; реч на мама и на татка, реч, що мълвим всеки ден.”

Допълнителна информация (публикации, презентации, проекти, конференции, семинари, отличия и награди): Тепърва предстои много публикации да бъдат посветени на скромната ми личност. И презентации също. Неизбежно е, благодарение на мен да се печелят проекти с национално и международно финансиране, да се организират конференции и семинари. Убеден съм, че моя лик ще бъде поставян върху отличия и награди.
Сподели
ТИХОМИР ЦЪРОВ
Партньор: ТИХОМИР ЦЪРОВ

Брой публикации: 255 аудио, 204 видео, 402 новини

Всички публикации на автора »

Прочети още