07.11.2014г. | 00:12ч.
КЛИПЪТ "ЩАСТЛИВО ГАБРОВО" С ПРЕМИЕРА НА 11 НОЕМВРИ В ЗАЛА "ВЪЗРАЖДАНЕ"

Най-щастливият клип за Габрово ще бъде официално представен пред габровска публика на 11 ноември от 17:30 ч. в зала „Възраждане“. Входът е свободен.


Близо 20 художествени формации и спортни клубове от Габрово се включиха в снимките на клипа „Щастливо Габрово“ през октомври. Сред местните танцови формации, които ще видим на екран, са шоу балет „Магия“ с ръководител Александър Белков, клуб за спортни танци "Ритмика" с ръководители Веселина, Ивелина и Тодор Жекови, танцова школа „Лиана“ с ръководител Лили Пантелеева, фолклорен ансамбъл „Сивек“ с хореографи Валентина Маринова и Лилия Стойнова, група по зумба към спортен клуб „Троя“. В снимките като доброволци се включиха от ИМКА – Габрово и ученици от 11 г и 11 д клас на Националната Априловска гимназия.

В артистичните си превъплъщения с карнавални костюми и като живи статуи габровци ще видят актьорите от театрално студио „Гаргара“ с ръководител Светослав Славчев. За да покаже многообразието и пъстротата на Габрово, екипът на „Щастливо Габрово“ засне също така децата от Школата по приложни изкуства на Ива Пенчева и тяхното уникално творчество, магията на огъня на формация „F.I.M.S.“, танцуващите пенсионери от клуб „Веселие“.

Спортно Габрово ще бъде представено в най-щастливия клип от хандбален клуб „Бъки“, баскетболен клуб „Чардафон-Орловец“, клуб по спортна акробатика и батут „Акро арт“, футболен клуб „Янтра Габрово“. Камерата на „Щастливо Габрово“ засне и първата Мис BGAthletic.com – габровската лекоатлетка Гала Чалъкова. Впечатляващи екстремни скокове показаха момчетата от колоездачен клуб “Underground Riders”.
В клипа ще видим и кадри от лазерното шоу "Вода и магия" на площад „Възраждане“, част от Фестивала на уличната магия. Магичният фестивал и проектът за клип „Щастливо Габрово“ си подадоха ръка, а партньорството им стана възможно благодарение на Програма „Култура“ на Община Габрово.


Общо над 4 часа видеокадри бяха заснети на най-популярните места в Габрово, за да се роди и клипът „Щастливо Габрово“. В него габровци и почитателите на нашия град от цял свят ще разпознаят и Архитектурно-етнографския комплекс „Етър“, Дома на хумора и сатирата, възстановката на Габровското училище в Националния музей на образованието, Интерактивния музей на индустрията, художествената галерия „Христо Цокев“.

Клипът „Щастливо Габрово“ се заснема по проекта „Българският МанчестАРТ“ – модул „Фабрика за щастие“ на Обществен комитет „Васил Левски“ – Габрово, финансиран по програма „Култура” на Община Габрово. Проектът се случва с медийното партньорство на информационния сайт Габрово Daily и подкрепата на Общински пътнически транспорт – Габрово и хотел „Балкана“.

Фотограф на кадрите от снимачния процес на „Щастливо Габрово“ – Емил Михов

Последно видео

Последно аудио

Прочети още

 
Култура ON-AIR се финансира от програма Култура на Община Габрово.
Проектът се реализира от фондация Граждански форум.