KulturaBg - logo

МИРЯН И ЗВЕЗДИ ОТ X FACTOR ЗАВЛАДЯВАТ СЦЕНАТА НА ФЕСТИВАЛА "СЕМЕ БЪЛГАРСКО"

Мирян Костадинов и колегите му от музикалния формат „X factor“ ще изнесат концерт на откритата сцена в парк „Казармите“ в първия ден на фестивала „Семе българско“.


На 23 май от 17:30 ч. до талантливия севлиевец ще застанат и други обичани изпълнители от телевизионния екран - Невена, Пламен и Иво. Със своите индивидуални и общи парчета те ще забавляват жителите и гостите на града ни до 19:00 ч.

Близо 100 изложители ще вземат участие във фестивала "Семе българско" в Севлиево
Разнообразие от вкусове за тялото и духа очакват тази година посетителите на фестивала "Семе българско". В изложението, посветено на българското в различните му форми, ще се включат изложители на семена, вина, мляко и млечни продукти, мед и пчелни продукти, керамични и дървени изделия, български породи животни, градинска техника.


Във второто издание на фестивала ще се включат над 500 участници на сцената и близо 100 изложители.

Началото ще бъде поставено на 23 май в 10:30 ч. в парк "Казармите" от Министъра на земеделието и храните Десислава Танева и кмета на община Севлиево д-р Иван Иванов.
На събитието ще присъстват народни представители, областният управител на Габрово Николай Сираков, общински съветници от Севлиево, ръководители на редица държавни и общински институции.

По време на събитието ще се организира базар на забравените традиции и живите вкусове, или както неговите инициатори го наричат „Селски Мол”.

По време на фестивала читалищата ще покажат плодовете на севлиевския край и труда на хората в миналото и сега, ще предложат на тези, които са се запътили към големите търговски вериги, малко от сладките плодове и зеленчуци, отгледани в селския двор или малката ферма.

Посетителите ще имат възможността да опитат от онова, което местните хора са имали на своята трапеза в миналото, пък и сега, ще се докоснат отново до старите предмети от бита, служили десетилетия. Защото са живи истинските вкусове на българската традиция!
 
DarikNews.bg
Автор: DarikNews.bg

Брой публикации: 17 аудио, 4 видео, 47 новини

Всички публикации на автора »

Прочети още