KulturaBg - logo

МИРЯН ПОДГРЯВА ФСБ НА РОК-ФЕСТ ХОТАЛИЧ

Още в първия ден на Рок фест "Хоталич" - Севлиево`2018 на сцената в средновековния град и крепост "Хоталич" ​ще се качи севлиевецът Мирян Костадинов, за да открие рок събитието на годината!

Мирян е една от гордостите на града и е лицето, което стои зад алтернативния рок проект MIRY. Неговата кариера започва преди почти 10 години, когато е студент в чужбина и започва да свири като уличен музикант на големи площади, за да подпомогне образованието си. Не закъсняват добрите отзиви и скоро става част от ъндърграунд сцената във Великобритания, където има многобройни участия.

У нас Мирян стана известен с участието си в X factor, където плени сърцата на журито още в първите минути на кастинга, а по-късно стана и един от най-харесваните и отличаващи се финалисти във формата. Придобил популярност в предаването, през 2015 година той издава и първия си самостоятелен сингъл – I Won’t Pray. Следват и над 50 концерта в страната и чужбина, участия в престижни международни фестивали и конкурси.


„Радвам се, че изпълнител от нашия град намери своето място в това издание на феста и ще дели една сцена с едни от най-големите имена в рока“, коментира кметът д-р Иван Иванов. „Тази година очакваме гости от цялата страна и съседни държави, тъй като сред участниците има групи с много фенове в цял свят. Програмата е съчетание между различни стилове, което ще отговори на очакванията на всички възрасти“.

Организаторите от Община Севлиево обещават незабравими преживявания през двата фестивални дни и уверяват, че събитието в средновековния град и крепост "Хоталич" дълго ще се помни.

Прочети още