26.04.2017г. | 07:41ч.
МОИТЕ ПРИЯТЕЛИ ОТ ПЛАНЕТА ГАБРОВО


На 1 април 1976 г. Николай Черних, астроном от украинската астрофизическа обсерватория, открива астероид и го нарича ПЛАНЕТА ГАБРОВО.

Прави го в чест на рождения ден на Дома на хумора и сатирата в Габрово, който е създаден на същата дата през 1972 г. Астероидът е записан под номер 2206.

Човечеството не знае къде във Вселената има живот, но това не пречи на въображението ни да създаде нов свят на планетата, наречена Габрово, и да изпрати въображаемите й жители на пътешествие до планетата Земя, и по-точно да ги приземи в град Габрово. 

Усещате ли вече предизвикателството! Усещате ли как ръката ви хваща молива и започва да рисува необичайните гости! Усещате ли как интересни истории, описващи тази среща, завладяват мисълта ви!

Тогава, отдайте се на това предизвикателство и участвайте в нашата инициатива Габрово 2206 и ни изпратете вашите рисунки и/или кратки разкази (с име, възраст и училище/детска градина на детето - участник) на адрес: гр. Габрово, ул. Драва 4 п.к. 253 или на e-mail: office@ymca-gabrovo.org.

ТЕМА: МОИТЕ ПРИЯТЕЛИ ОТ ПЛАНЕТА ГАБРОВО

Краен срок за участие 15.05.2017
 

Прочетете още:

ДНЕС Е МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН НА МЛАДЕЖТА, ИМКА - ГАБРОВО НАВЪРШВА 25 ГОДИНИ ПРЕЗ СЕПТЕМВРИ

НА 5 ДЕКЕМВРИ НАГРАЖДАВАТ ДОБРОВОЛЦИТЕ НА 2016 г.

Последно видео

Последно аудио

Прочети още

 
Култура ON-AIR се финансира от програма Култура на Община Габрово.
Проектът се реализира от фондация Граждански форум.