KulturaBg - logo

ОТ ВИСОКО МОЖЕШ ДА ГЛЕДАШ НЯКОГО, САМО АКО СИ СЕ НАВЕЛ ДА ГО ВДИГНЕШ

Нова фейсбук група с името "ДА СИ ПОМАГАМЕ" се появи в интернет. Идеята е взаимопомощ между хората на територията на региона. Създател е Биляна Костадинова, която е от Велико Търново, но от години живее в града на Рачо Ковача.


"Отворена група за хора с отворени сърца, души и умове. 
За всички сърцати хора, които са готови да останат добри напук на всичко, радват се на живота и раздават обич на инат. За всички, които вярват в доброто!

Група за организиране на благотворителни каузи, разпространяване на призиви, подаряване на вещи и правене на добри дела в област Габрово и региона! 
Нека си бъдем по-добри, нека си подадем ръка!", пише на страницата на групата.

Първата кауза зад, която застават участниците в групата е подкрепа за бездомните, настанени във временния пункт в гаража на община Габрово.

Пунктът е открит от общината, до края на месец януари храна за хората е била осигурявана от БЧК. От началото на февруари обаче БЧК нямат тази възможност. Освен храна са им нужни и хавлиени кърпи, хигиенни материали и други неща от първа необходимост.

За повече информация как може да помогнете се свържете с Биляна на страницата на групата.

"Знам, че всеки от нас може да изпадне в беда! Едно добро може да изисква съвсем малко усилия, но да е безценно за човека в нужда! Искам да призова всеки от вас, който знае за човек в нужда да сподели. Моля, споделяйте с приятели", с този призив се обръща към всички, които искат да направят добро Биляна.

Прочети още