27.01.2015г. | 07:37ч.
ПИЕСИ ЗА ЦИГУЛКА И ОРКЕСТЪР ОТ ПАГАНИНИ, ЧАЙКОВСКИ, РАХМАНИНОВ, РАВЕЛ И ГЕРШУИН

Днес от 19:00 часа в Художествената галерия „Христо Цокев“ в концертния цикъл „Избрано от публиката“ на Габровския камерен оркестър гостува известният български цигулар Павел Минев.


Под ръководството на младия диригент Светослав Лазаров в концерта ще прозвучат виртуозни пиеси за цигулка и оркестър от Паганини, Чайковски, Рахманинов, Равел и Гершуин.

Цигуларят Павел Минев още от първите си изяви на голямата сцена предизвиква не само възторга на публиката и пресата, но е високо оценен и от елита на световното музикално изкуство.

Едва 23-годишен е щатен солист на Московската филхармония. Участвал е в престижни форуми и фестивали като „Виенявски“ в Полша, „Мартенски музикални дни“ в Русе.

През 2002 г. е награден с държавна премия на Руската федерация и му е предоставена старинна цигулка от руската национал- на колекция. Осъществил е над 40 световни премиери.

Светослав Лазаров участва в майсторски кла- сове по пиано и орган в Германия (1997-1998). Лауреат е на конкурси- те „Светослав Обретенов” (1986), „Бряг на надеждата” (1999) и „Франц Шуберт” (2000).

Концертната му дейност включва клавирни и органни рецитали, изяви като солист на камерни ансамбли и оркестри в България и чужбина.

Последно видео

Последно аудио

ТИХОМИР ЦЪРОВ
Автор: ТИХОМИР ЦЪРОВ

Брой публикации: 177 аудио, 39 видео, 271 новини

Виж всички публикации на автора »

Прочети още

 
Култура ON-AIR се финансира от програма Култура на Община Габрово.
Проектът се реализира от фондация Граждански форум.