12.05.2015г. | 07:56ч.
ПЛЕНЕР НА ДЕТСКАТА РИСУНКА ЗАПОЧВА В АЕК "ЕТЪР"

От 12 до 15 май в Архитектурно-етнографски комплекс "Етър" ще се проведе за осемнадесети път Национален пленер на детската рисунка.

Организатори на пленера са АЕК "Етър" и Иконописно ателие към Музея.


Инициативата събира деца на различна възраст от Севлиево, Попово, Добрич и Кърджали, които са част от четири школи по изобразително изкуство в съответните градове.

По регламент всяка школа ще бъде представена от трима малки художници и един ръководител.

В рамките на няколко дни децата ще имат въможност да пресъздадат възрожденските къщи и занаятчийските работилници в своите рисунки.

Жури от художници от Иконописно ателие при АЕК "Етър" ще оцени победителите в пленера.  Ще бъдат раздадени три награди за индивидуални постижения, една награда за цялостна колекция, както и специалната награда на Иконописно ателие при АЕК "Етър" - за експеримент в областта на техниките и темите.

В деня на награждаването на участниците в Пленера, АЕК "Етър" ще обяви и победителите в детския конкурс за изработване на плашила.

Наградените рисунки ежегодно обогатяват фонда от детско творчество на АЕК "Етър" , а останалите участват изложба-базар до 30 септември, средствата от която ще бъдат дарени за лечението на дете в нужда.

Тази година АЕК "Етър" ще предостави събраните средства за лечението на 9 - годишната Десислава Илиева Христова от Габрово, която страда от ДЦП и квадрипирамидален синдром и се нуждае от редица медицински прегледи и рехабилитация на очите.

Последно видео

Последно аудио

DarikNews.bg
Автор: DarikNews.bg

Брой публикации: 17 аудио, 4 видео, 47 новини

Виж всички публикации на автора »

Прочети още

 
Култура ON-AIR се финансира от програма Култура на Община Габрово.
Проектът се реализира от фондация Граждански форум.