24.11.2014г. | 17:32ч.
ПОСТАНОВКАТА "ХАЛОСНИК", ИГРАНА ПРЕДИ 20 ГОДИНИ, ПУСКА ОНЛАЙН ПЛАТФОРМАТА КУЛТУРА ON-AIR


Постановката "Халосник", играна от трупата на Драматичен театър "Рачо Стоянов" през 1994 година, може да бъде гледана от днес на онлайн-платформата Култура ON-AIR (kulturabg.com). Преди 20 години екипът на театъра, заедно с колегите си от Сатирично-вариететния театър и фолклорен ансамбъл Габрово изиграха представлението сред естествения декор на АЕК "Етъра".


Адаптацията, режисурата и постановката са на Невена Митева, хореографската режисура е на Валентина Маринова, музиката е на Георги Петков, диригент е Нелка Петкова, продуцент е Фолклорен ансамбъл Габрово с главен художествен ръководител Стефан Маринов. Спектакълът е заснет с изключителното съдействие на Община Габрово.


Луди Млади на Цанко Церковски е известна още като "Халосник" и в нея можете да видите емблемите на театралната сцена, сред които разбира се и легендата Ружа Николова.
Онлайн-платформата Култура ON-AIR вече публикува филма, заснет по повод 50 години Дом на културата "Емануил Манолов" и започна работа с поета Велизар Велчев, който представя част от своето творчество в проза и поезия.


Последно видео

Последно аудио

ДТ "РАЧО СТОЯНОВ"
Автор: ДТ "РАЧО СТОЯНОВ"

Брой публикации: 3 аудио, 7 видео, 11 новини

Виж всички публикации на автора »

Прочети още

 
Култура ON-AIR се финансира от програма Култура на Община Габрово.
Проектът се реализира от фондация Граждански форум.