24.11.2014г. | 06:17ч.
ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ИЗТОЧНА ГЕРМАНИЯ ОСИГУРЯВА ВЛАСТТА СИ ЧРЕЗ БЕЗМИЛОСТЕН КОНТРОЛ И НАБЛЮДЕНИЕ

 
Източен Берлин, ноември 1984. Правителството на Източна Германия осигурява властта си чрез     безмилостна система от контрол и наблюдение.                          


Лоялният капитан Вайслер се надява да подпомогне кариерата си, като приеме задачата да събира доказателства срещу драматурга Дрейман и неговата приятелка, известната актриса Криста-Мария Зиланд.

Това, което Вайслер не е очаквал, е, че потапяйки се в света на своята „мишена”, той започва да се променя. Любовта, литературата, свободомислието и свободата на словото разкриват на Вайслер колко незначителен е собственият му живот.

Филмът "Животът на другите" може да гледате утре, 25 ноември, от 18:00 часа в зала "Възраждане" в Габрово.

               Днес, на същото място и в същия час е прожекцията на "Сбоом, Ленин"           


Непретенциозна и много мила сладко-горчива история за семейство от ГДР по време и след рухването на Берлинската стена. Поради изпадането си в кома, майката е пропуснала събитието, а синът – ентусиазиран социалист, в грижа за разклатеното ѝ здраве, решава да скрие от нея "страшната" новина и да поддържа непокътнат стария им свят със старите опаковки от кафето и всичко останало. Той превръща апартамента им в остров на познатото и спокойно минало, но на вратата все по-настойчиво чука неясното и застрашително, но може би не по-малко хубаво бъдеще.

С двете прожекции в зала „Възраждане” продължава съвместната инициатива на Община Габрово и Посолството на Федерална република Германия, посветена на 25-та годишнина от падането на Берлинската стена.

Прожекциите са с вход свободен!

Последно видео

Последно аудио

ТИХОМИР ЦЪРОВ
Автор: ТИХОМИР ЦЪРОВ

Брой публикации: 214 аудио, 60 видео, 322 новини

Виж всички публикации на автора »

Прочети още

 
Култура ON-AIR се финансира от програма Култура на Община Габрово.
Проектът се реализира от фондация Граждански форум.