KulturaBg - logo

Първите образователни занимания на РИМ – Габрово за 2020 година са посветени на Апостола


Презентации на тема „По стъпките на Левски“, посветени на 147-та годишнина от гибелта на Апостола на българската свобода, представиха експерти от Регионален исторически музей – Габрово пред ученици от ОУ „Неофит Рилски”.


На 18 февруари в музея се проведоха първите образователни занимания за настоящата година. Пред ученици от II ”a” клас с ръководители Руска Колева и Цветанка Христова и II “б“ клас с ръководители Мая Стайкова и Гергана Георгиева при ОУ „Неофит Рилски“, музейните служители изнесоха презентации на тема „По стъпките на Левски“, посветени на 147-та годишнина от гибелта на Апостола на българската свобода.


Малките габровци се запознаха с важни моменти от живота и делото на Васил Левски. Акцент беше поставен върху посещенията на революционера в Габрово и местния революционен комитет. Децата имаха възможност да видят и джобното ножче на Апостола, което е културна ценност от фонда на музея. 

След теоретичната част, учениците с желание изпълниха и практическата задача - изработване на информационни табла със снимки и завети на Левски, които ще поставят в класните си стаи.
Сподели
РЕГИОНАЛЕН ИСТОРИЧЕСКИ МУЗЕЙ - ГАБРОВО
Партньор: РЕГИОНАЛЕН ИСТОРИЧЕСКИ МУЗЕЙ - ГАБРОВО

Брой публикации: 65 аудио, 9 видео, 129 новини

Всички публикации на автора »

Прочети още