31.12.2016г. | 10:58ч.
РАЗТЪРСВАЩИТЕ ФИНАЛНИ КАДРИ ОТ ФИЛМ ЗА ОБИРА В АРАБАКОНАК БЯХА ЗАСНЕТИ В ПАРК ЦЕНТРАЛЕН БАЛКАН

Разтърсващата финална развръзка в екранизацията по романа на Милен Русков „Възвишение" бе заснета в Национален парк „Централен Балкан".


С това приключи снимачния процес, който продължи 50 дни. Филмът вече е в подготовка за монтаж и се очаква се премиерата му да бъде през ноември 2017 г., съобщиха за Парковата дирекция от екипа на продукцията.

На широкия екран оживяват героите от „Възвишение" (2011), който носи на автора си наградите „Златен век", „Христо Г. Данов", „Елиас Канети" и наградата за литература на Европейски съюз. В кинолентата се преплитат исторически факти с художествена измислица, романът разказва историята на Арабаконашкия обир през 1872 г. през погледа на двама полу-революционери, полу-разбойници - Гичо и Асенчо. Те са попаднали сякаш случайно сред останалите „юнаци". В техните роли зрителите ще видят младите актьори Александър Алексиев и Стоян Дойчев.

След обира, Димитър Общи, в чийто образ влиза Филип Аврамов, възлага на Гичо и Асенчо да предадат лично писмо на Васил Левски. Търсенето на Апостола се превръща в трагикомично приключение, в което революционният ентусиазъм е изместен от разочарование и огорчение.

В четници на Димитър Общи се превъплъщават актьорите Христо Петков като Тодор Шумненеца, Кирил Ефремов като Петко Страшника, Благовест Благоев в ролята на Наш Тотко, Станислав Ганчев ще бъде Пейо Бръмбара, Румен Гавазанов като Георги Чумата, Антонио Димитриевски в ролята на Григор Стойневски-Македонеца, Ивайло Димитров като Стефан Жълъда, Владимир Михайлов ще бъде Симо Влаха, а ролята на Велчо Шунтов изпълнява Веселин Анчев.

Режисьор на продукцията е Виктор Божинов („Под прикритие"), който заедно с Нели Димитрова („Love.net") е автор и на сценария. Диалозите са дело на Милен Русков. Продуценти са Иван Дойков („Мисия Лондон" и „Под прикритие").

Последно видео

Последно аудио

Прочети още

 
Култура ON-AIR се финансира от програма Култура на Община Габрово.
Проектът се реализира от фондация Граждански форум.