19.01.2017г. | 18:01ч.
СМЕХЪТ Е ЗДРАВЕ, СНЕГЪТ - СЪЩО

Ако си дете, се забавляваш. Ако си възрастен, се връщаш в детството. Снегът спира да бъде проблем и се превръща във възможност. Възможност да си направиш снимка, чрез свободно падане върху пряспа. Възможност да направиш снежна топка и да я запратиш към някой познат.

На кой не му е минавало през ума, докато се движи по улицата, да направи точно това? И какво ни спира?

Вероятно това, че някой ще си каже: „Вижте го този, уж сериозен човек, а се прави на дете". Повярвайте, дори да бъдат изречени тези думи, едва ли има много хора, които ги мислят. Като деца всички сме обичали снега. Погледнете само блясъка в очите на малчуганите около себе си и ще си спомните. Съзнанието само ще Ви върне във времето, когато въоръжени с морков, шал и тенджера се втурвахме в най-близкия парк, за да направим снежен човек.

Да, със сняг може да се моделира всичко, музеят „Дом на хумора и сатирата" предлага да го направим и със смях

Конкурсът „Моделиране от смях и сняг" е една изключително атрактивна инициатива за хора от всяка възраст - деца, техните родители, приятели, съседи и роднини. 
През зимата всичко става различно. Това е чудесен повод всеки да се почувства така, като участва в конкурса на ДХС.

КЪДЕ? 
В „Парка на Смеха" между музея „Дом на хумора и сатирата" и река Янтра

КОГА? 
От януари до март, винаги когато има сняг

С характерното габровско чувство за хумор от екипа на ДХС се шегуват, че тази година има достатъчно!

„Елате с компания или със семейството си. Подгответе си инструменти, чудати аксесоари и няколко чифта ръкавици. Направете най-оригиналните и смешни същества от сняг и се забавлявайте.Снимайте и участвайте в конкурса!

Как да се включите?
Качете до три снимки във фейсбук събитието „Конкурс "Моделиране от смях и сняг", на които се вижда какво сте сътворили, колко ви е било забавно и смешно.

Отбележете снимката с #ПаркНаСмеха #смяхИсняг

Под всяка снимка сложете името на снежното същество, което сте създали в Парка на смеха.

За да спечелите, канете приятелите си да харесват и споделят снимката на вашето смешно снежно същество, като споделянето става от страницата на Дома на хумора и сатирата и от събитието „Конкурс "Моделиране от смях и сняг".

Смешното същество, събрало най-много харесвания и това с най-оригинално име печелят награди от „Дома на хумора и сатирата".

В журито са включени художници-скулптури. Победителите ще бъдат обявени на 1 март.
А дотогава не пропускайте нито един снежен ден! Не спирайте да се чувствате различно през зимата, забавлявайте се и се усмихвате по-често! Смехът е здраве, снегът - също!

Последно видео

Последно аудио

ДХС
Автор: ДХС

Брой публикации: 10 аудио, 8 видео, 57 новини

Виж всички публикации на автора »

Прочети още

 
Култура ON-AIR се финансира от програма Култура на Община Габрово.
Проектът се реализира от фондация Граждански форум.