KulturaBg - logo

С "АНТИПЕПЕРУДА" ГОНИМ ДЪЖДА ОТ ГАБРОВО

Ритуал против дъжд се провежда днес в Габрово. Инициативата има за цел да предотврати валежите, особено в деня на Карнавала.


Това е своеобразна "Антипеперуда", с която жителите на Столицата на хумора и сатирата се опитват да провокират природата да действа в тяхна полза. 

Както е известно с "Пеперуда" старите българи са привличали дъжд.

"Каним всички габровци и гости на града на ДъждоБран – ПървоАприлскиАнтиДъжд ритуал", този призив отправиха от Община Габрово.

"Ще вземем нещата в свои ръце, защото синоптиците (колкото и да ги уговаряме) нищо не обещават и ще говорим лично с облаците да отменят карнавалния дъжд. Или поне да го отложат за друг ден.

Защото на 16 май ни чака един прекрасен празник - с гости от близо и далеч, цвят, звук, светлина и вкус на пуканки и захарен памук.  И ни трябва слънце"!

Ритуалът е днес, 1 април, точно в 12:00 часа, в градинката до открита сцена ул. „Радецка“. Носете цветни чадъри – независимо вали ли, или не.

Оркестър "Габрово" ще подкрепя с музика и жълти слънчеви сака.

Ако "Антипеперудата" не даде резултат ще се използва друг метод за предотвратяване на дъжд и градушка - обърнато към небето острие на нож или брадва. 
ТИХОМИР ЦЪРОВ
Автор: ТИХОМИР ЦЪРОВ

Брой публикации: 217 аудио, 94 видео, 328 новини

Всички публикации на автора »

Прочети още