KulturaBg - logo

Театралните емоции са в разгара си, не пропускайте „Квартет за двама“


Краят на Международния фестивал на комедийния спектакъл наближава, но театралните емоции са в разгара си. Две са представленията от фестивалната програма за четвъртък, 16 май. Първото е „Квартет за двама“ на режисьора Владимир Петков, постановка на театър „Възраждане“. То започва в 18.00 часа на сцената на Държавен куклен театър – Габрово.

Спектакълът е по текст на Анатолий Крим, а сценографията е на Петър Митев. Участват актьорите Татяна Захова, Роберт Янакиев, Донка Аврамова – Бочева и Боян Младенов.

„Квартет за двама” представлява брилянтен, категоричен, вълнуващ разрез на човешките отношения. На връзката между мъжа и жената, на вариациите на любовта. Никой няма да остане равнодушен към този богат на хумор текст на съвременния украински автор Анатолий Крим, в чието ядро попада композитора Евгений Александрович.

Денят на неговия шейсети юбилей ще се окаже голямата поанта не само в творчеството, но и в емоционалния му свят.


Дуото – съпрузи с 25-годишна семейна търпимост, постепенно нараства на трио (любовницата, която мъжът вкарва за паралелно съжителстване в дома им), набъбва на квартет (с новопоявилия се любовник на съпругата).

Сюжетната линия преминава през серия от комедийни ситуации със сравнително интелигентните отмъщения на съпругата, до трагикомедия на финала – всеки попада в собствения си капан. Ще останат ли заедно е въпрос за размишление, защото „25 години от живота, макар емоцията да е счупена, не се късат като лист от календара“.

Но да усетиш безсилието си на мъжкар (на 50), а и комплекса на неоценения, всъщност бездарен, композитор си е удар по егото. Таня (Захова) и Роберт (Янакиев) за седми път ще се превъплатят в съпрузи. Владимир Петков е добре познат във Франция и Канада.
 
Сподели
ТИХОМИР ЦЪРОВ
Автор: ТИХОМИР ЦЪРОВ

Брой публикации: 236 аудио, 168 видео, 379 новини

Всички публикации на автора »

Прочети още