KulturaBg - logo

УНИКАЛНОСТТА И ФАЛШИВИЯТ МОРАЛ

Чувстваш ли, че не се вписваш? Имаш ли усещането, че колкото повече усилия полагаш да принадлежиш пълноправно на обществени норми, толкова повече се размиват собствените ти очертания?


От деца биваме подлагани на „дресировка” относно социалното си поведение. Започва голямата борба между добро и лошо, правилно и грешно. Борба в полза на какво точно?

Вселената е жив организъм, точно както нашите собствени тела, който е в процес на развитие. Всичко еволюира и се променя, и промяната е единственото постоянно нещо в този живот. Ти не си същият човек, който се е родил на рождения ти ден.

Нито една от клетките, които са те изграждали тогава, не съществува повече. Начинът на комуникация се променя. Информацията. До не много далеч в миналото, най – брилянтните умове са вярвали, че земята е плоска.

Това, което се е смятало за скандално преди 100 години в момента се толерира. И в този ред на мисли, поглеждайки голямата картинка на скорострелна променливост и еволюция, нима може дори да се допусне, че има константи? Че има нещо постоянно? Точно това се опитва да ни втълпи фалшивата моралност – правилата за редно и нередно са фиксирани.

Кой диктува тези обществени норми? Та не си ли Ти обществото? Постоянно слушаме: „Не ходи там, опасно е”, „Не яж това – вредно е”, „Махни си лактите от масата, докато ядеш”, „Не пуши“, „Не тренирай твърде много“, „Не тренирай твърде малко“. „Прибирай се!“, „Айде излез малко вече от тази къща!!! Бъди като брат си. Не бъди като брат си“… разбираш на къде бия.

Още от невръстно дете започваш да се подчиняваш на правила, дошли отвън от теб. Слушаш, пробваш, правиш. Защото са ти казвали, че трябва да си послушно дете, добър човек, възпитана дама.

После идва един прекрасен момент, в който се събуждаш и осъзнаваш, че нямаш представа кой си всъщност. И започва голямото търсене! Ходиш по семинари, медитираш и в обедната почивка на работата, която мразиш, четеш „ Как да открием мисията на живота си за 30 дни”.

А дали има нещо за откриване или то винаги е било там? Ако всеки един от нас е уникален и неповторим, тогава дали ще има в какво да се вписваш?

Ние, хората, сме единствените създания, които са съзнателни за съществуването си. И все пак, някак странно, сме като риби в океана, които отчаяно питат всички наоколо: „Къде е водата,КЪДЕ Е ВОДАТА?!

Хюман Дизайн е наука за човешката уникалност. Синтез от древни познания и модерни науки, който дава яснота за личните процеси, протичащи във всеки един от нас. Чрез точни изчисления, базирани на рождена дата и час, се изготвя индивидуална карта за разчитане на генетичния код.

В този живот можеш да бъдеш само себе си – всички други роли са заети.

Ако искаш да разбереш повече по темата, заповядай на 30 март от 18:00 часа в МОЛ Габрово, ет. 5, конферентна зала .

Презентация: Хюман Дизайн – Наука за човешката уникалност, лектор: Магдалена Петрова.

Спомни си кой си.

Прочети още