14.04.2015г. | 11:21ч.
UPSTREAM VOICES ПОСВЕТИХА ПЕСЕН НА ГАБРОВО

Концерт с изцяло нови песни ще посветят децата от вокална формация "Upstream voices" и техният вокален педагог Ценка Горалова на 155 години Габрово град.


Събитието ще се проведе на 15 април 2015 година от 18:30 часа в зала „Възраждане“.

За изявата се подготвя специален декор, който ще пресътвори връзката между миналото на един град, оставил бележит отпечатък в историята, и неговото бъдеще – децата, които ще изпеят най-хубавите си песни по повод годишнината. Сценограф на концерта е творецът Роман Грицков.

Във вокална формация "Upstream voices" пеят деца от Габрово и Севлиево на възраст от 4 до 20 години. Много от тях са носители на престижни награди от национални и международни конкурси.

Групата е участвала в концерти с Биг-Бенд на Българско Национално радио, с Биг-Бенд – Габрово, в Американски университет – Благоевград. Солисти на вокалната формация са пели на една сцена с Теодосий Спасов, Орлин Горанов, Миро, Теди Кацарова, Йорданка Христова, Тони Димитрова, Ваня Костова, група „Акага“ и други популярни български изпълнители.

Участвали са в майсторски класове на Вики Алмазиду и Милчо Левиев, организирани от Нов Български Университет, както и в популярни радиопредавания  - "Пулсиращи ноти" на Тома Спространов и "Хлапета" в БНР по програма "Хоризонт" и "Христо Ботев".

Последно видео

Последно аудио

Прочети още

 
Култура ON-AIR се финансира от програма Култура на Община Габрово.
Проектът се реализира от фондация Граждански форум.