KulturaBg - logo

АРКАН УЗУНОВ: ПО-МАЛКО СЪМ УПЛАШЕН, ПОВЕЧЕ - РАЗТРЕВОЖЕН


"По-малко съм уплашен, повече -разтревожен", това сподели в писмо ученикът от Национална априловска гимназия Аракан Узунов. Младежът е претърпял пътен инцидент, тъй като пешеходец опитал да пресече улицата без да се огледа.

"Преди малко паднах с моя мотор, но не това е важното. Не е важно че моторът ми е доста одраскан, не е важно, че кракът ми е леко ранен. Важна е причината, поради която паднах, а тя е често срещана - човек на средна възраст искаше да пресече улицата, при това без да се огледа. Все пак той пресече улицата, но аз се озовах на земята, макар че карах бавно (с около 30 км/час).

Моля ви, предайте това послание на хората по някакъв начин: "Имайте чувство за самосъхранение, носете си главите на раменете, моля ви, оглеждайте се на местата, на които пресичате. Аз ще преживея малко болка и ще дам може би 50 лв за ремонт на мотора, но ако бях блъснал човека, дори и с малка скорост, кой щеше да е виновникът?" 

XI „а" клас на НАГ превърна екологията в своя кауза

Аркан Узунов е един от най-активните ученици в паралелката за изучаване на журналистика в Национална априловска гимназия. Той и негови съученици имат няколко авторски статии, публикувани в национални и регионални сайтове. 

Прочети още