KulturaBg - logo

АТЕЛИЕ ПО АНИМАЦИЯ

В рамките на „Смешен филм фест" 7 Община Габрово, Музей „Дом на хумора и сатирата" и Нов български университет организират ателие по анимация за деца. Да анимираш буквално означава да вдъхнеш живот на образи, като ги раздвижиш и именно това ще е задачата пред малките участници - заедно да направят филмче, което ще бъде показано пред публика при закриването на фестивала на 26 октомври от 20:00 ч. в зала „Възраждане".


Децата ще работят с техниката изрезкова анимация, при която от цветни картони се създават образи и се раздвижват кадър по кадър. Децата ще бъдат въведени в тайните на анимационното кино от млади професионалисти и студенти от Нов български университет.

Ателието е с продължителност три дни, по два часа на ден. Местата са ограничени и участието е само с предварително записване. Участието и в трите дни е задължително, тъй като децата се включват в реален творчески процес, който завършва с направа на филм!

Място на провеждане на ателието: Музей „Дом на хумора и сатирата", Зала на жирафите.

Дати: 21-23 (петък-неделя) октомври

Начален час: 15:30

Краен час: 17:30

Възраст на участниците: между 6 и 12 години

В ателието могат да участват само 12 деца, затова - побързайте да се запишете!

Записване на тел. 066/ 80 72 29, Дом на хумора и сатирата, от 17 октомври (понеделник) до 20 октомври (четвъртък) , 09:00-12:00, 14:00-17:00 ч. Лице за контакт Венета Козарева.

Такса за участие: 6 лева.
ДХС
Автор: ДХС

Брой публикации: 10 аудио, 11 видео, 58 новини

Всички публикации на автора »

Прочети още