KulturaBg - logo

Драматичен театър „Рачо Стоянов“ кани зрителите на Коледен театрален фестивал

 

И през тази година в Драматичен театър „Рачо Стоянов“ – Габрово ще се проведе Коледен театрален фестивал. Екипът на театъра кани всички свои зрители да си подарят прекрасни театрални мигове преди Коледните и новогодишните празници! В четири поредни вечери от 7 до 10 декември ще видим интересни заглавия, както от домакините, така и от гостите на габровската театрална сцена - театър „Възраждане“ – София, Драматичен театър Търговище и Драматично-куклен театър „Иван Димов“ – Хасково.

Всички зрители, посетили театъра по време на Коледния фестивал ще участват в ежегодно провежданата Коледна томбола на театъра и може да спечелят страхотни награди. Едни от най-големите награди са „Златен билет“ за всички премиери на театъра през 2024 година, както и ваучери за посещение на спектакли в Народен театър „Иван Вазов“ и Драматичен театър – Пловдив. Останалата част от наградите са книги, ваучери за пазаруване, сувенири, билети за предстоящи спектакли, отстъпки и много други.

Билети за спектаклите се продават на касата на театъра и онлайн на сайта на театъра dramagabrovo.com. Специални отстъпки са предвидени за ученици, студенти и пенсионери, също така от отстъпки се възползват и всички зрители закупили билети за повече от едно представление.

На 7 декември фестивалът открива театър „Възраждане“ с пиесата „Ало, Ало!“ от Джеръми Лойд и Дейвид Крофт. Познатите ни от дългогодишното си присъствие на малкия екран Рене Артоа, Едит, Ивет, Льоклер, полицай Крабтрий и разбира се Мишел от съпротивата, ще оживеят на сцената и ще подарят на габровската публика 2 часа смях и много добро настроение. Малко известен факт е, че театралната пиеса „Ало, Ало!“ предхожда телевизионния сериал излъчван от BBC от 1982 година.

На 8 декември ни очаква спектакъла „Когато светът беше шарен“ на режисьора Надя Асенова, позната на Габровската публика с множество режисьорски проекти на габровска сцена. Спектакълът е по текстове на Николай Хайтов от разказа „Когато светът си събуваше потурите”, публикуван в сборника „Диви разкази“. Главната роля е поверена на Владислав Карамфилов - Въргала, участват и актьорите на Държавен драматичен театър - Търговище.

На 9 декември предстои трета среща с публиката за най-новия спектакъл на Драматичен театър - Габрово „Приятнострашно“ от Яна Борисова, под режисурата на Валерия Минева-Георгиева. Реакциите на публиката описват спектакъла като изключителен, вълнуващо събитие за театралната сцена и топъл разказ, който завладява ума и сетивата. На сцената ще видим актьорите Таня Йоргова, Стоян Руменин, Любомира Башева, Атанас Димитров и Петко Койчев.

10 декември е запазен за театър „Иван Димов“ – Хасково които ще представят на габровска сцена спектакъла „Вечеря за глупаци“ на автора Франсис Вебер и режисьора Евгени Будинов. Сред актьорския състав на спектакъла се отличаваи актрисата Иванка Шекерова, позната от сериала „Клетката“. Франсис Вебер е един от най-известните френски комедийни автори, последната поставяна негова пиеса в Габрово бе „Специалист по гафове“, така че гарантираме много смях и забавление на публиката!

След края на спектакъла, на 10 декември артистите ще изтеглят печелившите зрители от традиционната коледна томбола!

Сподели
ДТ "РАЧО СТОЯНОВ"
Партньор: ДТ "РАЧО СТОЯНОВ"

Брой публикации: 3 аудио, 8 видео, 42 новини

Всички публикации на автора »

Прочети още