KulturaBg - logo

12.05.2016г. | 10:57ч.КУКЛЕНИЯТ ТЕАТЪР СЕ ПРЕДСТАВИ НА МЕЖДУНАРОДЕН ФЕСТИВАЛ С ПИЕСАТА "КОЙ МЕ ГЪДЕЛИЧКА?"

С пиесата „Кой ме гъделичка?" Кукленият театър се представи на сцената на Международния фестивал на спектакли за деца „Вълшебната завеса", който се провежда от 9 до 13 май в Търговище.


Габровската трупа е сред селектираните участници от осем български театъра, към които са се присъединили трупи от Италия, Гърция, Румъния и Турция.

Класически и съвременни сюжети ще забавляват публиката на 17-то издание на фестивала, продължил традицията на Националните прегледи за детско-юношеска драматургия и театър, провеждани преди години в Търговище. Фестивалните спектакли оценява жури, което ще присъди пет награди за постижения в областта на режисурата, сценографията, театралната музика и актьорското майсторство.

Снощи габровската трупа „погъделичка" душите на зрителите с една съвременна пиеса на Румен Николов, чийто сюжет засяга вечната тема за борбата между доброто и злото.

В спектакъла играят Радостина Андреева, Велислава Кирилова и Богдан Богданов. Режисьор е Илиян Иванов, сценографията и куклите са дело на Наталия Гочева, музиката е композирана от Георги Гарчов.

Прочети още