KulturaBg - logo

Машина за ултравиолетово обезпрашаване, дезинфекция и стерилизация в библиотека „Априлов-Палаузов”

Нова придобивка за читателите и служителите получи Регионална библиотека „Априлов-Палаузов” – модерна машина за ултравиолетово обезпрашаване, дезинфекция и стерилизация на библиотечни материали. Така читателите на библиотеката ще се чувстват спокойни, когато ползват фондовете и колекциите.
 

Стерилизаторът UV sterilizer Book Self Klean SK-8000 действа чрез ултравиолетова стерилизация – един от новите и модерни начини за дезинфекция. Едновременно могат да бъдат дезинфекцирани 6 книги. Книгите се почистват, обезпрашават и дезинфекцират в рамките на 30 секунди, неутрализират се микроби, вируси, бактерии и др., като в същото време не се уврежда книжното тяло.
 
Ултравиолетовата стерилизация е не само един от най-ефективните методи за стерилизация в момента, но също така е безвредна за човешкото тяло и околната среда. Машината е лесна за използване и ще бъде полезна за всички, които искат да дезинфекцират книгата, преди да я вземат вкъщи.
 
Екипът на библиотеката се старае да отговаря на нуждите на читателите и вярва, че стерилизаторът ще помогне на потребителите на библиотеката да се чувстват по-сигурни и спокойни в условията на противоепидемична обстановка.
Сподели

Прочети още