KulturaBg - logo

Най-новият импровизационен формат от ХаХаХа ИмПро театър – ОнтарбоаН

Кога: 19.11.
⏰От колко: 19:00
Къде: РЦСИ „Топлоцентрала“, зала 2

Импровизиран криминален трилър разказан в една седмица и изигран на обратно. Спектакълът ще разкрие дните от седмицата в обратен ред.
 

ОнтарбоаН е импровизационно представление, което представя една история, но отзад напред. Първо бива изигран финалният ден – петък, а след него проследяваме действието в четвъртък, сряда, вторник и за финал стигаме до началото на историята в понеделник. Как е? Звучи ли ви сложно? Смятате ли, че актьорите на ХаХаХа ще успеят да се справят с тази задача? Защото Ивайло Рогозинов е убеден, че поне могат да опитат. Според Живко Джуранов опитът е почти обречен на провал, за това елате и вижте как се преборват с най-голямото си импровизационно предизвикателство до сега!

Успех или провал и в двата случая ще бъде интересно преживяване за публиката и до някъде за актьорите! В духа на импровизационния театър публиката ще бъде съ-създател на спектакъла. Мястото, събитието, героите и техните характерности могат да бъдат взимани от зрителите в залата в зависимост от моментното настроение на режисьора Ивайло Рогозинов!
 

За подобаващата атмосфера на трилъра ще се погрижат майсторите на импровизираната музика, музикалните факири в импровизационния театър, джаз бардовете на ХаХаХа – Димитър Горчаков и Андрей Велков!

Участват: Ивайло Рогозинов, Тони Карабашев, Живко Джуранов, Васил Бовянски, Николай Николаев
Музика на живо: Димитър Горчаков и Андрей Велков
Визия: Аделина Бонева
Координатор: Илияна Хубенова

Този проект се реализира с финансовата подкрепа на Министерство на културата.

ХаХаХа е първата професионална трупа за импровизационен театър в България. Създадена през 2009 година, със стотици представления, на всевъзможни локации. В импро театъра няма сценарий и предварително зададени роли. Каквото и да се случи ще се случи само веднъж, само за вас и само заради вас. Буквално. Всяко ИмПро е застрашено от провал във всяка секунда. И тъкмо затова е толкова вълнуващо. Актьорите в ИмПро изпълняват много и различни роли. В ИмПро няма „аз“, има „ние“. Всеки играе за другите. Най-важният принцип в импро театъра се нарича „Да, и…“. Съгласяваш се, каквото и да ти сервират на сцената. (Ако партньорът ти изневиделица реши, че имаш две деца и преди операцията си бил жена-сериен убиец, имаш две секунди да станеш точно това, доблестно и безусловно.) Импро театъра иска преди всичко кураж и въображение. Всяко ИмПро е уникално.

Сподели

Прочети още