KulturaBg - logo

Образователна програма в Регионален исторически музей-Габрово за месец март


Образователно-приложните занимания, организирани от Регионален исторически музей-Габрово, продължават през месец март с темите: „Габрово и габровци в Руско-Турската Освободителна война 1877-1878 г.“ за периода 1-29 март и „С обич за мама“ от 1 до 8 март.

Първата тема е посветена на 141 години от Освобождението на България и приноса на габровци, както за развоя на военните действия, така и за осигуряването на защитен тил. Урокът ще премине под формата на мултимедийна презентация, с текстове, илюстрирани с документи и снимки. След теоретичната част, участниците ще могат да разгледат културни ценности, свързани с темата, в постоянната експозиция на музея.

Приложното ателие „С обич за мама“ е подходящо за ученици от начална образователна степен. В него децата ще се запознаят с историята на Международния ден на жената и ще имат възможност да изработят триизмерна картичка с цветя. 


Занятията ще се провеждат в сградата на музея на ул. „Николаевска“ № 10 с предварително записване на тел. 066 809 767З. Посетителски билет - 2 лв.

Освен двете тематични занимания, РИМ-Габрово целогодишно предлага образователната игра „Открий съкровището“. До 22 март може да бъде видяна и гостуващата фотографска изложба „И днес йощ Балканът…“ на Национален парк-музей  „Шипка- Бузлуджа“.
Сподели
РЕГИОНАЛЕН ИСТОРИЧЕСКИ МУЗЕЙ - ГАБРОВО
Автор: РЕГИОНАЛЕН ИСТОРИЧЕСКИ МУЗЕЙ - ГАБРОВО

Брой публикации: 65 аудио, 9 видео, 129 новини

Всички публикации на автора »

Прочети още