KulturaBg - logo

СЪБИРАТ СРЕДСТВА ЗА ПАМЕТНИК НА АЛЕКСАНДЪР КЕРКОВ

Именитият музикант и зевзек Александър Керков е една от уникалните личности, които са направили Габрово известен и специален – град на находчивите, талантливите и изобретателните, град на хората със свободен и артистичен дух.

Първият Джазов оркестър „Керков”. 1931 г.

През 2018 година Женско благотворително дружество „Майчина грижа” стартира инициатива за изработване и експониране в градска среда на скулптурна фигура на Александър Керков, първият композитор на фанфарна музика в България и известен габровски музикант, музикален педагог и шегобиец.
 

ЦВЕТНИТЕ ХОРА НА ГАБРОВО

           
Автор на скулптурната композиция е габровският скулптор Георги Балабанов. Тя ще бъде поставена в градинката пред кафене „Глинени гърнета” и вярваме, че скоро ще се превърне в градска забележителност и привлекателно място за събития, отдих и срещи за габровци и гостите на града.

    
       
Стойността на проекта е 26 200 лв. До този момент Дружеството е набрало средства на стойност 23 200 лв., като 8 200 лв. са от дарения и инициативи на Дружеството, а 15 000 лв. от Програма „Култура” на Община Габрово. Необходими са още 3000 лв., за да реализираме една обществено значима кауза.
Ако желаете да се присъедините към нас, подкрепете ни със сумата, която имате възможност да отделите. 

Дарителската сметка на Женско благотворително дружество „Майчина грижа“ – Габрово е:
ЕИК: 107001604
БАНКА ДСК АД
Банкова сметка 02/0000000004960171
IBAN: BG87STSA93000004960171
BIC: STSABGSF


Фанфарната музика при Професионално училище по облекло „Майчина грижа” – Габрово. 1 май 1958 г. 

Може да направите своето дарение и в Книжарница „Том първи” в Габрово. Благодарността приляга на човешкото сърце, а жестът на благодарност е форма на морална памет и извисяване на духа.
           
Затова организирахме тази инициатива. И ви каним да се присъедините!
          
Сподели
ДЪРЖАВЕН АРХИВ - ГАБРОВО
Партньор: ДЪРЖАВЕН АРХИВ - ГАБРОВО

Брой публикации: 1 аудио, 1 видео, 3 новини

Всички публикации на автора »

Прочети още