KulturaBg - logo

Търсят се решения за подпомагане на малкия бизнес в Шести участък

Търсят се решения, които да подпомогнат развитието на малкия бизнес в популярния сред местната общност в Габрово Шести участък. В рамките на три дни представители на различни среди – избрани участници в онлайн-дискусия, ще представят своите виждания за съживяване на икономическия, културен и туристически потенциал на квартала.


Снимка: Община Габрово 

Организаторите – Община Габрово и столична организация, отправят покана за участие към „иноватори, предприемачи, урбанисти, представители на креативните индустрии, граждани и други заинтересовани лица“. Убеждението им е, че с идеите си те ще допринесат габровският централен квартал отново да стане атрактивна притегателна точка на града.

Шести участък е първи търговски, административен, образователен и духовен център на Габрово, оказал влияние върху живота на местната общност от XVIII век до днес.

Участниците в обсъждането ще бъдат разделени на отбори, които да подготвят предложения за развитие на квартала, каква да бъде подкрепата за съществуващия бизнес в Шести участък и как да се привлече нов чрез творческите индустрии.

„Всички идеи, както и техните създатели, ще бъдат публично оповестени. Най-доброто предложение ще получи професионално бизнес и маркетинг консултиране в периода март-юни 2021 г., за да се подкрепи неговото реализиране. Предложенията ще бъдат оценявани по следните критерии: въздействие върху търговците на дребно, малкия бизнес, жители и посетители; цялостно усещане за повишаване атрактивността на квартала; изпълнимост и устойчивост на идеята. Журито ще обяви отбора победител в 19:00 часа на 25 февруари 2021 г.”, информират организаторите.


Снимка: Община Габрово 

Желаещите да се включат в обсъждането попълват онлайн формуляра на адрес.

Крайният срок за регистрация е 3 февруари 2021 г. Подборът на участниците се извършва от организаторите „съобразно компетенциите и опита на кандидатите“.
Сподели

Прочети още