14.09.2015г. | 09:41ч.
ЧЕТЕНЕТО Е ЕДНО ОТ ЛЮБИМИТЕ ХОБИТА НА МЛАДИТЕ ХОРА В БЪЛГАРИЯ

Над 60% от българските ученици гледат видео уроци и търсят материали онлайн, за да се подготвят за училище, а близо 20% от родителите се доверяват на такъв тип материали при подготовка на децата им за външно оценяване, матури и при кандидатстване.


Това става ясно от първото по рода си допитване, проведено от най-големия образователен портал „Уча.се“ сред учениците и техните родители. Информацията популяризира вестник "100 вести"на първа страница днес.

Анкетата обхваща голям брой теми, свързани с образованието, с отношението на двете групи към новите технологии, както и с техните хобита и начина, по който предпочитат да се забавляват. Тя се проведе през август в цяла България, а общият брой на участниците е 1442 ученици и родители.

На въпроса „Кои са най-интересните предмети в училище“, повечето младежи посочват математиката, българския език и литературата, английския език и биологията. В същото време обаче отново математиката е и най-трудният предмет за повечето от анкетираните, става ясно от допитването.

"100 вести" пише, че противно на стереотипите, над 80% от учениците в България, четенето е сред любимите хобита на младите хора у нас, редом с музиката, танците и рисуването. Въпреки че книгите имат своето място в ежедневието на младежите, това не им пречи да отделят време и за Интернет - над 70% от тях прекарват над два часа на ден в глобалната мрежа. 35% от родителите позволяват на децата си да използват Интернет не повече от два часа дневно, а 26% не поставят ограничения.

Последно видео

Последно аудио

DarikNews.bg
Автор: DarikNews.bg

Брой публикации: 17 аудио, 4 видео, 47 новини

Виж всички публикации на автора »

Прочети още

 
Култура ON-AIR се финансира от програма Култура на Община Габрово.
Проектът се реализира от фондация Граждански форум.