KulturaBg - logo

Четенето на книги продължава, макар и в глобалната мрежа

Габровската библиотека „Априлов-Палаузов“ продължава да работи, макар сградата да е затворена за посещения. От екипа напомнят на читателите, че могат да ползват онлайн услугите, предлагани на сайта, както и дигитализираните книжни колекции и краеведското съдържание в рубрика „Регион Габрово“.


Достъп до онлайн каталога на библиотеката

Наличие на пълнотекстови ресурси в онлайн каталога:
Всяко налично заглавие, за което се открие дигитализирано копие някъде в интернет пространството, получава препратка „Чети онлайн“. Последването ѝ отвежда потребителя до съответния сайт, където може да използва електронно копие на търсената книга. Тези дигитални копия не са създадени и не се съхраняват в РБ „Априлов - Палаузов“, а са индивидуални инициативи на потребители на глобалната мрежа.

От електронния каталог, подменю „Моята библиотека“ читателите имат възможност за достъп до личния си читателски картон с информация за заетата литература и текущо състояние на заявки, възможност за запазване онлайн на литература и проследяване състоянието на заявката, възможност за онлайн презаписване на заета литература.

За да се възползвате от тези услуги, вие трябва да сте регистриран читател на библиотеката с валидна карта и да имате създаден профил за достъп до „Моята библиотека“.

Електронен каталог на ръкописи, старопечатни книги, редки и ценни издания на:
 

Регионален исторически музей – Габрово 


Регионална библиотека „Априлов – Палаузов“ 

Краеведски календар с бележити личности и събития 

Дигитална библиотека „Габровски периодичен печат“

Познатото и непознато Габрово на фокус – маршрути със снимки и информация за паметници в града

Изрезки от миналото 

Виртуални изложби


На сайта на библиотеката може да намерите още много полезна информация – препоръчани книги, нови заглавия, текуща периодика, уеб указатели, виртуални витрини, е-образование, зелена страница, партньори и проекти и др.
 
Сподели
ТИХОМИР ЦЪРОВ
Партньор: ТИХОМИР ЦЪРОВ

Брой публикации: 251 аудио, 194 видео, 395 новини

Всички публикации на автора »

Прочети още