27.09.2016г. | 06:25ч.
АВТОБУСИТЕ ОТ ГРАДСКИЯ ТРАНСПОРТ В ГАБРОВО БИЛИ СНАБДЕНИ С ПЛАТФОРМИ ЗА ИНВАЛИДНИ КОЛИЧКИ

Един от аргументите на таксиметровите шофьори да искат по-нисък размер на патентния данък е, че извършват социална услуга на инвалиди. За хората с проблеми от такова естество не били удобни автобусите на градския транспорт. Темата е интересна за вестник "100 вести", който от вчера я разглежда в различните й аспекти.

300, 365 или 500 лв. да бъде патентният данък за таксиметровите шофьори?

Днес в изданието е отпечатано интервю с Екатерина Караколева, управител на Общински пътнически транспорт. Тя опровергава това твърдение на конкуренцията, в лицето на предоставящите таксиметрови услуги на територията на Габрово.

"Всички автобуси по линиите на градския транспорт са оборудвани с платформи за инвалидни колички", казва Екатерина Караколева, а изданието вади думите й в заглавие към статията.

"Шофьорите на тези автобуси и обслужващите ги кондуктори са обучени да работят с платформите, като за използването им единствено е необходимо да се обърнат пътниците към тях, за да бъде смъкната платформата, което отнема не повече от 1-2 минути".

Дали хората с двигателни проблеми използват платформите? г-жа Караколева уточнява:

"Във всички случаи, когато пътуват майки с детски колички, кондукторите оказват необходимата помощ при качване и слизане. Шофьорите и кондукторите са инструктирани, че са длъжни да се съобразят с желанието на инвалидите да ползват платформата. Към момента не са известни оплаквания за отказ на такова желание".

Последно видео

Последно аудио

DarikNews.bg
Автор: DarikNews.bg

Брой публикации: 17 аудио, 4 видео, 47 новини

Виж всички публикации на автора »

Прочети още

 
Култура ON-AIR се финансира от програма Култура на Община Габрово.
Проектът се реализира от фондация Граждански форум.