12.03.2016г. | 10:25ч.
В АМЕРИКА И ГЕРМАНИЯ СЕ ЧУВСТВАХ ЧУЖДЕНЕЦ, В ГАБРОВО СЪМ СЕБЕ СИ

В Америка и Германия се чувствах чужденец, в Габрово съм себе си, споделя в голямо интервю пред вестник "100 вести" Атанас Павлов.


Атанас Павлов е роден на 9 юли 1981 г. в Габрово. Завършва Математическа гимназия „Акад. Иван Гюзелев“ в Габрово. Участва в олимпиади по математика и физика, носител е на сребърен медал от Международна олимпиада по физика в Базел, Италия. Завършва Мазачузетския технологичен институт в Бостън, САЩ, след което работи пет години в германските заводи на BMW. През 2010 година се завръща в Габрово и заедно със свой колега основава фирма за компютърно моделиране.

Днес във вестник "100 вести" може да се прочете интервюто с него, което показва, че има положителни фактори, които позволяват да се развиваме като личности и професионалисти в Габрово.

В голяма статия на вътрешните си страници изданието публикува важен исторически материал


По страна начин времето заличило спомена за една от най-богатите и значими габровски фамилии. И по странен начин Златеви напомнят за себе си за първи път - в навечерието на новата 1903 година габровският кмет Христо Конкилев неочаквано, но навреме след разрушителното наводнение получава солидно дарение за града от братя Златеви.

Първият мартенски концерт на Камерния оркестър (на 9 март) бе с разнообразна програма, отново изведена от желанието на публиката и запазената марка на диригента Иван Стоянов - познати автори, но с произведения, изпълнени за първи път в България.

Гост-солисти бяха добре познатите флейтистки Ирена Христоскова и Кристина Георгиева - солистки на Софийски духов оркестър, и Вивиана Груданска - корепетитор във Вокалния факултет на Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров”.

Последно видео

Последно аудио

ТИХОМИР ЦЪРОВ
Автор: ТИХОМИР ЦЪРОВ

Брой публикации: 198 аудио, 44 видео, 310 новини

Виж всички публикации на автора »

Прочети още

 
Култура ON-AIR се финансира от програма Култура на Община Габрово.
Проектът се реализира от фондация Граждански форум.