25.11.2016г. | 08:58ч.
ГАБРОВО Е ЕДНА ОБИДА ЗА МЕН СЛЕД НАЧИНА, ПО КОЙТО ПОСТЪПИХА С ГАЛЕРИЯТА

В интервю за вестник „100 вести" днес Ива Николова (известна от предавания в национални медии като Голямата уста, дъщеря на художника Кольо Николов) заявява, че за нея за нея "Габрово е една голяма обида след начина, по който постъпиха с галерията".


Думите на журналистката са изведени в заглавие. Ива Николова - поет и публицист, е дъщеря на именития габровски художник Никола Николов - дългогодишен секретар на Групата на художниците в Габрово и „виновник" в града да има художествена галерия, национална изложба „Човекът и трудът" и творческа организация, която покровителства и помага на художниците.

Ива Николова, известна с откровените си изказвания, мина и през етап, в който беше кандидат за кмет на Габрово. Днес тя твърди, че е обидена на града заради продажбата на партерния етаж на Художествената галерия, създадена от баща й.

Във вторник тя дойде в Габрово, за да почете паметта на баща си и участва в откриването на ретроспективна изложба от негови творби, посветена на 90 години от рождението му.

Ето как Ива Николова пояснява пред изданието своето отношение:

"Имам предвид начина, по който постъпиха с галерията - продадоха най-хубавата част - партерния етаж. Обидата е голяма. Даже съм казала на някои от тях, че аз не можах да уморя баща си, но те... Татко е създател на тази галерия.

Той е и от създателите на Дома на хумора, на карнавалите. Заедно с Кънчо Цанев и Митьо Солаков те възстановяват карнавала. Откриват го в историята на града и решават да се маскират един ден.

Това е станало в Дома на културата... Обидно ми е, но винаги ще идвам там, където са картините на татко".

Последно видео

Последно аудио

Прочети още

 
Култура ON-AIR се финансира от програма Култура на Община Габрово.
Проектът се реализира от фондация Граждански форум.