03.02.2017г. | 08:12ч.
ДА СЪЗДАДЕМ СТРАТЕГИЯ ЗА РАЗВИТИЕ НА СРЕДНОТО ОБРАЗОВАНИЕ

"Разбира се, че една инициатива, свързана със саниране на една сграда, вероятно няма да има смисъл, ако тя вътре не е изпълнена с живот или с действия, които да осмислят и санирането като модел. Аз не скривам проблемите.

Мога да си мълча за някои неща, защото е вярно, че един човек не може и не е редно да търси за един кратък период решаване на всички проблеми. Но това, което трябва да правим, е да държим ангажираността на хората, които живеят в този град. И тези, които взимат решения, или тези, които отлагат решения, да бъдат свързани с преодоляване на проблемите от тях".


Това коментира в интервю пред вестник "100 вести" днес Таня Христова, кмет на Габрово. Темата на разговора е предстоящата реконструкция на Трето основно училище "Цанко Дюстабанов", за което съветник коментира по време на пленарното заседание миналата седмица, прекрасната среда няма да даде резултати в това учебно заведение. 

"В случая за Трето основно училище всички сме виновни. Ние сме позволили в годините да се случи сегрегацията, която наблюдаваме. То не е станало за една, две или три години, а последователно във времето. Ние сме позволили едно училище, което е било предпочитано от мнозина габровци, да се превърне в сегрегирано. Сега трябва да намерим отново пътя обратно към него. Това, което сме започнали да правим, носи в себе си и концепция. Както казах и на заседанието на Общинския съвет, освен ремонта на сградата, ние сме насочили доста усилия за цялостно обновяване на този район", заявява Таня Христова.

Кметът на Габрово добавя:

"Да не говорим за образователна инфраструктура, а за образователна система. Обновените сгради на училища са рамката, но трябва да търсим комплекса вътре, съчетан със съдържанието. Затова казах, че трябва всички да подкрепим и да участваме в създаването на Стратегия за развитие на средното образование в Габрово. Това е пътят, по който трябва критично, отговорно и ангажирано всички да кажем по какъв начин искаме да се развива образователната система в общината."

Последно видео

Последно аудио

Прочети още

 
Култура ON-AIR се финансира от програма Култура на Община Габрово.
Проектът се реализира от фондация Граждански форум.