10.10.2015г. | 09:21ч.
ДЕТЕЛИНА ДИМИТРОВА - ЕДНА УЧИТЕЛКА, КОЯТО СЕ ЧУВСТВА УДОВЛЕТВОРЕНА, ЧЕ Е НАПРАВИЛА ДЕЦАТА ПО-ДОБРИ

Детелина Димитрова се чувства удовлетворена, че е направила учениците не само по-знаещи, но и по-добри.


Детелина Димитрова е учител по английски език в ОУ „Неофит Рилски“, а от две години е и класен ръководител. Тя е завършила във Великотърновския университет специалност Български и английски език. След дипломирането си работи в чужбина около 6 години, но се завръща в страната и кандидатства за учител в „Неофит Рилски“. Одобрена е, започва работа и от 5 години е потопена в учителската професия, която практикува с удоволствие. Според директора на училището Детелина е очарователна и обичана много от учениците.

С нея репортер на "100 вести" разговаря за професията и нейния избор, за трудностите и наградата да си учител.

"Аз отидох в чужбина с намерение да работя там и да се установя, но се завърнах пак по икономически причини. Страната, в която бях, беше сериозно ударена от кризата и за емигрантите беше изключително трудно да оцелеят.

Но имам чудесни спомени от работата си зад граница. Нямам проблеми с адаптацията на чуждо място, но се радвам, че се върнах. България ми липсваше, родителите, семейството, приятелите".

Във водещата си статия вестник "100 вести" съобщава: "Най-успешният треньор в историята на габровския баскетбол – Владимир Искров, в понеделник лети за Щатитепо покана на Олимпийския комитет на САЩ. 29-годишният специалист, който през сезон 2013-2014 г. с „Чардафон-Орловец“ спечели вицешампионската титла при юношите и бронзовите медали при младежите, ще се включи в


Международната програма за подготовка на треньори по баскетбол (International Coaching Apprenticeship in Basketball (ICAB), организирана в партньорство между Олимпийския комитет на Съединените щати (USOC), отдела „Олимпийска солидарност“ на МОК, ФИБА, Националната колежанска атлетическа асоциация (NCAA) и университета в Делауеър.

Второто издание на общоградската младежка играта „Опознай и избери!“ се проведе на 8 октомври. Тя се реализира от ИМКА – Габрово в партньорство с Общински съвет по наркотични вещества към Община Габрово. По време на състезателната игра младежите трябваше да преминат през три маршрута на територията на град Габрово.

Тези маршрути бяха наречени „мисии“, защото тяхната цел бе младежите да получат информация за различни институции, фирми и организации на територията на града, за тяхната работа и възможностите, които те предлагат за младите хора.

Последно видео

Последно аудио

Прочети още

 
Култура ON-AIR се финансира от програма Култура на Община Габрово.
Проектът се реализира от фондация Граждански форум.