KulturaBg - logo

"ЕТЪР" СТАВА ЕТНОГРАФСКИ МУЗЕЙ НА ОТКРИТО?

Преименуването на Архитектурно-етнографския комплекс „Етър” в Музей на открито ще обсъжда на предстоящото си заседание в четвъртък местният парламент в Габрово.

Вестник "100 вести" пише подробно по темата, снимката е на Радослав Първанов

Предложението на директора на институцията доц. Светла Димитрова беше направено пред ОбС на 3 декември 2015 година, но то трябваше да получи позицията на Министерството на културата, за да бъде обсъдено и прието.

Четиридесет и четири годишен мъж от Трявна ще отиде на съд заради лъжи и разиграване на служители от няколко институции, дежурни на спешния телефон 112. Поредният му опит за заблуда е от неделя, 21 февруари, но същото правил и преди, съобщиха вчера от Областната дирекция на МВР в Габрово.


Злоумишленото телефонно обаждане било подадено около 3 часа през нощта на 21 февруари. Мъжът не се представил пред оператора на спешния телефон 112, но заявил, че няколко часа пкъсно, в 8,30 часа, в мол в София ще бъде извършен терористичен акт.

Книгата „Васил Левски по спомени на Васил Караиванов - първи братовчед на Апостола“ претърпя второ издание. То е финансирано от карловеца Стефан Караиванов, който носи гените на Левски. Той е правнук на Васил Караиванов, а дядо му Петър Караиванов, е негов син. Това е безценна книга за Апостола, написан от близък нему човек, свидетел на революционната му дейност, по спомени от първа ръка, отбеляза Стефан Караиванов.

Прочети още