17.10.2015г. | 09:42ч.
МАРИН ДАМЯНОВ: ИМА ЧОВЕК, ЗАПЛАШВАЛ БОТЕВ, ЧЕ ЩЕ ГО ЗАСТРЕЛЯ

Марин Дамянов, киносценарист, повдига завесата на забулената във версии смърт на Христо Ботев. Цитиран от вестник "100 вести" днес той твърди, че има човек, заплашвал Ботев, че ще го застреля.


"Бил много избухлив и често вадел револвера, но сега няма да кажа кой е убиецът - подходът ми към Ботев е крими разследване", допълва Марин Дамянов, цитиран във водещата статия на изданието.

"Аз понеже пиша главно кримки, трилъри и подходът ми към Ботев представлява крими разследване кой го е убил. Беше ми много интересно. Две години ходех със спомените на оцелелите четници на Ботев, с анализи на историците, изчетох всичко каквото има".

По информация на "100 вести" 681 заявление за гласуване по настоящ адрес са подадени в Община Габрово за предстоящите избори за местна власт и 589 – за националния референдум.

Що се отнася до чужди граждани със статут на постоянно пребиваващи в България - и на тези избори е постъпило заявление от румънка, желаеща да упражни правото си на глас в една от габровските секции. Право на глас за местните избори на територията на Габровска община имат 58 787 души, а за националния референдум - 61 352 души.

В своя статия изданието ни връща назад във времето. 35 години новините и рекламите са минавали през един човек - Ранката Барабанката.
 

Последно видео

Последно аудио

Прочети още

 
Култура ON-AIR се финансира от програма Култура на Община Габрово.
Проектът се реализира от фондация Граждански форум.