22.10.2015г. | 09:09ч.
МЛАДЕЖИ С УВРЕЖДАНИЯ ХАРЕСАХА БЕЛГИЯ, ИСКАТ ДА СЕ ВЪРНАТ ПАК

Младежи с увреждания, потребители на Дневния център за възрастни с увреждания в Габрово, бяха на посещение в побратимения белгийски град Аалст и се върнаха с незабравими преживявания.


Гостуването зад граница се реализира, благодарение на идеята на почетния гражданин на Габрово Вили Ван Импе – почетен консул на България в Източна Фландрия.

Идеята е превърната в проект, наречен „Работилница за млади възрастни с ментални увреждания“, финансиран от провинция Източна Фландрия и съфинансиран от Лайънс клуб – Габрово и белгийската фондация „Хора в помощ на България: Аалст-Габрово“. От 12 до 16 октомври петимата младежи, придружавани от четирима специалисти от Дневния център и от Марияна Башева от клуб „Приятели на Белгия“, бяха гости на училището за деца с увреждания „Хоризонт“ в Аалст.

 Тази информация публикува вестник "100 вести" днес. Други теми от изданието 

На 20 октомври в ХГ „Асен и Илия Пейкови“ – Севлиево беше открита изложба живопис, с която габровската художествена галерия „Христо Цокев“ гостува в Севлиево. Изложбата е под надслов „Изкуство от центъра“.

Участници са 30 автори, използващи различни техники в живописта. Галерията е предоставила на всеки художник по две грундирани платна с размер 50/60 см, като на всеки участник е дадена възможност да избира сам стил и техника. Размерът на платна- та не е избран случайно. През 2012 г. се навършиха 50 години от създаването на ХГ „Христо Цокев”, а 60 са картините, участващи в изложбата.

След сключен договор с Агенция пътна инфраструктура „Благоустрояване“ ще чисти улиците в Габрово, съобщи за „100 вести“ управителят на общинското предприятие Хилда Цвъркалева.

От Общината уточниха, че почти се приключва с подготовката за предстоящия зимен сезон. Текущият ремонт на голяма част от улиците е завършен, до края на годината ще бъде изпълнен и проектът за рехабилитацията на новата крайречна улица „Дунав“.

В момента се прави профилактика на механизацията на „Благоустрояване“, което има ангажимент към снегопочистването на територията на града. Цялата градска мрежа ще бъде почиствана от тази фирма.

Последно видео

Последно аудио

ТИХОМИР ЦЪРОВ
Автор: ТИХОМИР ЦЪРОВ

Брой публикации: 206 аудио, 55 видео, 313 новини

Виж всички публикации на автора »

Прочети още

 
Култура ON-AIR се финансира от програма Култура на Община Габрово.
Проектът се реализира от фондация Граждански форум.